E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ı zor günler bekliyor---

Yunanistan'ı zor günler bekliyor

Yunanistan'ı zor günler bekliyor
05 Şubat 2015 - 08:39 borsagundem.com

​Yunan yetkililer daha şüpheci yetkililerle görüşecek

Yunanistan'ın kurtarma paketinin koşullarını hafifletmeye yönelik çabalarına Avrupalı yetkililerden fren geldi. Yetkililer Yunanistan'ı uyararak mevcut kurtarma programının 
süresi tasarruf tedbirlerini de içerecek şekilde uzatılmazsa Yunan hükümetinin bu ay sonunda yeni fonlara erişimini kaybedeceği belirtildi.
Avrupa merkez bankası dün yaptığı açıklamdaa Yunan devlet tahvillerinin artık teminat aracı olarak kabul edilemeyeceği ifade edildi.
Yunanistan Maliye Bakanı Varoufakis ve Başbakan Alexis Tsipras Avrupa'nın başkentlerini dolaştılar ve borç ödemelerinin koşullarını hafifletmeye ve bütçe kesintilerini azaltmaya çalışan planlarını kabul ettirmeye çalıştılar.
İlk başlarda Fransa ve İtalya gibi sol kanat ülklerden gelen mesajlar, Atina ve Avrupalı kreditörleri arasında bir anlaşma sağlanabileceği beklentileri doğurdu ve piyasalara yükseliş getirdi. 
Ancak Varoufakis Frankfurt'ta Draghi ile yaptığı toplantıda ve Tsipras, Brükselde AB yetkilileri ile yaptığı toplantıda daha soğuk bir hoşgeldin aldılar.
Avrupa Birliği'nin Konseyi'nin görüşmeler koordinatörü Donald Task, Tsipras ile yaptığı görüşmenin ardından "Açık ve dürüst bir görüşme yaptık. Yunanistan ve Avrupalu kreditörler arasındaki görüşmeler, zorlu olacak, sağlam bir işbirliği ve diyalog ile Yunanistan'ın çok ciddi çaba sarfetmesini gerektirecek" dedi.
Tsipras, kendisini iyimser olarak tanımladı ve AB ile görüşmelerin ortak bir zemin bulunmasına doğru iyi bir yönde ilerlediğini ifade etti.
Kapalı kapılar ardında yani yetkililerin daha az diplomatik bir dil kullandığı alanda ise Yunan yetkililerin 240 milyar euroluk kurtarma paketini uzatması yönündeki baskılar artıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)