E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ı tabular yıktı!---

Yunanistan'ı tabular yıktı!

Yunanistan'ı tabular yıktı!
08 Ekim 2013 - 07:43 borsagundem.com

Efsanevi yatırımcı George Soros, Yunanistan’ın yanlış anlamalar ve tabular yüzünden krizden çıkamadığını söyledi

Ünlü yatırımcı George Soros’tan Yunanistan’la ilgili şaşırtıcı bir açıklama geldi. Soros, Project Syndicate adlı yeni bir köşede, Yunanistan’ın kredi verenlerinin yanlış çıkarımları ve ülkeye yönelik koyduğu tabuların kurbanı olduğunu ifade etti.
TABULARIN KURBANI
Soros makalesinde şu ifadeleri kullandı: “Avrupa gibi Yunanistan da kendi kredi verenlerinin yanlış çıkarımları ve tabuların kurbanı. Herkes, Yuınanistan’ın hiç bir zaman borçlarını ödeyemeyeceğini söylüyor. Bunların içinde Avrupa Merkez Bankası (AMB), Euro Bölgesi ülkeleri ve IMF’den yetkililer de var. Uzun bir süre acı çektikten sonra Yunanistan artık bütçesinde artıya geçmeye çok yakın. Yunanistan Troyka’nın kendisinden istediği şartlarını yerine getirdiği sürece, yetkili makamlardan yardım almaya devam ederse, özel sermaye yatırımları artar ve ekonomi hızla iyileşebilir.” Ünlü yatırımcı, “Ben kendi deneyimlerimden biliyorum ki Yunanistan borç sarmalından çıktıktan sonra yatırımcı akınına uğrayacak. Ancak kredi verenleri Yunanistan’ın borcunu silemez, çünkü bu bir tabuyu yıkmak anlamına gelir. Özellikle de AMB için” diye devam etti.
ALMANYA VURGUSU
Soros, geçmişte Almanya’nın borçlarının silinmesinden oldukça fayda gördüğünü hatırlattı ve şöyle devam etti: “Almanya kendi tarihinde üç kez borçlarının silindiğini hatırlamalı. 1924 yılından Birinci Dünya Savaşı sırasında, 1929’da yine bu dönemin etkilerinden kurtulması için ve İkinci Dünya Savaşı’nda da Marshall Planı ile borçlarından kurtuldu.” Soros, Fransa’nın Birinci Dünya Savaşı sonrasında Almanya’ya ödeme yapılması konusundaki ısrarın ülkede Hitler’in yükselmesine neden olduğunu da hatırlattı. Soros, bulunduğu yer nedeniyle Almanya’nın sorumluluklarından kaçamayacağını da belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)