E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'ı karıştıran kadın---

Yunanistan'ı karıştıran kadın

Yunanistan'ı karıştıran kadın
02 Haziran 2015 - 03:04 borsagundem.com

Maliye Bakanı Varoufakis'in IMF temsilcisi olarak çalışma arkadaşı Elena Panaritis'i ataması iktidar partisi Syriza'yı karıştırdı

Yunanistan’da iktidar partisi Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA), Maliye Bakanı Yanis Varoufakis’in Uluslararası Para Fonu’na (IMF) temsilci olarak çalışma arkadaşı Elena Panaritis’i ataması yüzünden karıştı.

Yorgo Kırbaki'nin Hürriyet'teki haberine göre SYRİZA’nın 43 milletvekili Başbakan Aleksis Çipras’a gönderdikleri bir mektupla atamayı durdurmasını istediler. SYRİZA miletvekilleri, “IMF temsilciliğine atandığını şaşkınlığı öğrendiğimiz Panaritis’in görüşleri ve bugüne kadarki icraatı partimizin idelojisi ile zıt. Kemer sıkma politikaları yanlısı Panaritis’in IMF temsilciliğine atanması siyasi bir sorun yaratıyor. Bu yanlış atamanın derhal durdurulmasını istiyoruz” dediler. 

ARALARI BOZULUYOR

SYRİZA Parlamento Grup Sözcüsü Nikos Filis, “Panaritis geçmişi simgeliyor. IMF temsilciliğine atanmasını anlayabilmek mümkün değil”  diye konuştu.  Başbakan Çipras, milletvekillerinin tepkisi karşısında Maliye Bakanı Varoufakis’i başbakanlığa çağırarak atamayı yeniden gözden geçirmesini istedi. Varoufakis kararında ısrar etti. Araları her geçen gün daha da bozulan Çipras ile Varoufakis ,Yunanistan’ın kreditörler ile müzakerelerinin kritik bir aşamada bulunmasından dolayı Panaritis konusunu daha sonra tekrar görüşmeyi kararlaştırdılar. 

SÜPER STAR SESSİZ

Açıklamaları yüzünden ağır eleştirilere hedef olan, Başbakan Çipras tarafından yetkileri sınırlanan ve kreditörler ile müzakerelerin tamamlanmasından sonra istifa edeceği söylentileri dolaşan Yunan hükümetinin ‘süper star’ı Maliye Bakanı Varoufakis, SYRİZA milletvekillerinin tepkisine cevap vermedi. Atina’da bu sorunun daha da büyük boyutlar almaması için Panaritis’in görevi kabul etmemesi senaryosu dolaşıyor.  2009 seçimlerinde dönemin Pasok lideri Yorgo Papandreu tarafından kontenjan milletvekili seçilen ekonomi uzmanı Panaritis, geçen ocak ayında SYRİZA iktidar gelince Varoufakis ile birlikte çalışmaya başladı. Yunanistan’ın kreditörler (AB ve İMF) ile müzakerelerinde Yunan heyetinde yer aldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)