E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Türkiye'ye şartlı dostluk mesajı---

Yunanistan'dan Türkiye'ye şartlı dostluk mesajı

Yunanistan'dan Türkiye'ye şartlı dostluk mesajı
07 Temmuz 2022 - 15:06 borsagundem.com

Yunanistan: Türkiye'nin AB üyeliğini destekleyen tek ülkeyiz. Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) perspektifini destekleyen tek ülke olduğunu savunarak Yunanistan ve Türkiye'nin en iyi dostlar olmaması için bir sebep olmadığını söyledi.

Bu yıl 26'ncısı düzenlenen Economist Konferansı çerçevesinde katıldığı söyleşide, Türkiye ile iyi ilişkilerin Yunanistan için çok önemli olduğunu dile getiren Dendias, "Ancak Türkiye ile iyi ilişkiler, dünyanın diğer ülkeleri gibi çok sağlam bir temele sahip olmalı. Bu sağlam temel nedir? Çok açık. Uluslararası hukuk, uluslararası deniz hukuku, insan hakları, kadın hakları, karşılıklı saygı ve hoşgörüdür" diye konuştu.

Dendias, Yunanistan'ın son otuz yıldır, Türkiye'nin bu fikirler bütününe ve AB'ye yakınlaşacağını umduğunu kaydederek, "Yunanistan Türkiye'nin (AB üyeliğine ilişkin) bu arzusunu destekleyen tek ülkedir. Hala Türkiye'yi destekliyor" dedi.

Yunanistan'ın tüm konularda uluslararası hukuk temelinde hareket ettiğini öne süren Dendias, Türkiye'nin de bu şekilde davranması halinde Yunanistan ve Türkiye'yi bölgede parlak bir geleceğin beklediğini ancak bunun biraz zaman alabileceğini savundu.

TRT haber'in haberin göre Dendias, Türkiye ve Yunanistan'ın mevcut sorunları farklı yöntemlerle çözmeye çalıştığı için ortak bir çözüme ulaşamadığını savunarak, "Yunanistan ve Türkiye'nin en iyi dostlar olmaması için bir sebep yok. Ancak Türkiye uluslararası hukuk ve uluslararası deniz hukukunu kabul etmeli" şeklinde konuştu.

Yunanistan'da F-16 paniği

 

Yunanistan'ın sinsi planı basına sızdı... Ege'de tehlikeli oyun!

 

Stoltenberg: Türkiye ve Yunanistan birlikte çalışacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tayfun07 Temmuz 2022 16:10

    Hasss......rrrr ordan. Şartlara bak. O şartlara önce kendin uy. Mültecilerin botları patlatıp çoluk çocuk ölğme terk  ederken insan hakkı yok muydu? Sınır milleti çırılçıplak soyup parasını alırken insan hakkı neredeydi? Kıç kadar adaya 40 bin km2 deniz alanı siterken uluslararası deniz hukuku neredeydi? Defolun cehenneme.