E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan skandal karar! 9 DHKP-C'liyi serbest bıraktı---

Yunanistan'dan skandal karar! 9 DHKP-C'liyi serbest bıraktı

Yunanistan'dan skandal karar! 9 DHKP-C'liyi serbest bıraktı
15 Mayıs 2019 - 15:17 borsagundem.com

Yunanistan'da mahkeme, ülkede Kasım 2017'de yakalanan DHKP-C ile iltisaklı 9 kişinin "terör örgütü üyesi olmak" suçlamasından beraatine karar verdi.

Başkent Atina'da çeşitli evlere düzenlenen baskınlarda yakalanarak  tutuklanan 9 kişinin davası Atina Üç Üyeli Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Mahkeme, tüm sanıkların "terör örgütüne  üye olmak" ve "silah ve  patlayıcı madde bulundurmak" suçlarından beraatine karar verdi.

Öte yandan, sanıklardan 6'sı "hafif silah ve maytap bulundurmak" ve  "sahte evrak" suçlarından 2 yıl 7 ay hapis ve para cezasına çarptırıldı. Söz  konusu kişilerin 5'inin cezası tecil edildi.

Sanıklar arasında, 2013'te AK Parti Genel Merkezi ve Adalet Bakanlığı  saldırılarının faili olan, ardından mühimmat yüklü bir botun Sakız Adası'ndan  Türkiye'ye geçirilmesine ilişkin Yunanistan'da yakalanan Hasan Biber'in cezası  ise tecil edilmeyerek para cezasına çevrildi. 

Kasım sonunda Atina'da üç hücre evine düzenlenen operasyonla yakalanan  DHKP-C üyeleri, "patlayıcı madde ve silah bulundurmak", "terör örgütü üyesi  olmak" ve "sahte belge bulundurmak" suçlamalarıyla tutuklanarak mahkemeye  çıkarılmıştı.

Terörle mücadele ekiplerinin operasyonunda, bomba yapımında kullanılan  malzemeler, patlayıcı madde ve sahte kimlik de ele geçirilmişti.

Türkiye, sanıkların  iadesini talep etmiş, ancak Yunan yargısı iade  taleplerini reddetmişti.

Yunan basınındaki haberlerde, örgüt üyelerinin, Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan'ın Aralık 2017'deki ziyaretinde saldırı hazırlığı içerisinde  olduklarına yönelik bulgular bulunduğu ifade edilmişti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Feti akca 16 Mayıs 2019 18:12

    Adam ceza almamiş ödül resmen ey SPK ey çağrı fiyatı iptal edenler ne olacak bu küçük yatırımcının çalınan parası kim karşılıycak

  • vatansever15 Mayıs 2019 18:42

    TC nin coook dikkatli olmasi gerek vede savunmasini en ust duzeyde yenilemesi ve ihtiyaci olan savunma gucunun ola bildigince yerlilestirmesi gerek/disa bagimliliktan kurtulmasi gerek,dogusu ermeni Turk dusmani batisi rum Turk dusmani guney pkk,israil Turk dusmani ......dahasi lafa gerek yok...savunmamiz ne kadar caydirici olursa o kadar fazla seviliriz

  • Catih Faner15 Mayıs 2019 17:36

    Yuh şerefsizler...