E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Meis'te gayrimeşru devriye---

Yunanistan'dan Meis'te gayrimeşru devriye

Yunanistan'dan Meis'te gayrimeşru devriye
09 Eylül 2020 - 15:38 borsagundem.com

Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltmeye devam eden Yunanistan, Türkiye'ye en yakın kara parçası olan ve silahsız olması gereken Meis Adası'ndaki askeri hareketliliği artırdı

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Doğu Akdeniz'de çalışma yapması ve Navtex duyuruları sonrası bölgede yükselen tansiyon, askeri hareketliliği artırdı. Fransız haber ajansı AFP, 28 Ağustos'ta servis ettiği fotoğraflarda Yunan askerlerinin, içinde turistlerin de bulunduğu bir feribotla Meis Adası'na indiğini duyurmuştu. Yunanistan'ın Türkiye'ye 2,1 kilometre uzaklıktaki Meis Adası'na uluslararası anlaşmaların aksine asker sevkiyatı yapmasına, Türkiye sert tepki göstermişti.

AĞIR SİLAHLI ZODYAK
Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki hamlelerinin ardından provokatif eylemlerini sürdüren Yunanistan, silahsız olması gereken Meis Adası'nda askeri hareketliliği artırdı. Üzerinde ağır silahların ve komandoların bulunduğu zodyak botlar, adanın çevresinde her gün devriye geziyor. Yunan askerlerinin sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki kez ada etrafında turladığı öğrenildi.

Normal şartlarda sadece Sahil Güvenlik botunun bulunduğu Meis Adası'nda alınan aşırı güvenlik önlemlerini ve ağır silahlı komandoları görüntüledi. Birinde 6, diğerinde 4 Yunan komandosu bulunan 2 fiber zodyak bot, ada çevresinde devriye yaptı. Botlarda ağır makinalı silahlar bulunması dikkat çekti.

ASKERİ ARAÇLAR GEZİYOR
Meis Adası'nın Kaş'a bakan yamacında yer alan yerleşim yerlerinin arasında ise komandoları taşıyan askeri kamyonlar görüldü. Görüntülerde Yunan askerlerinin askeri araçla yüksek tepeye çıktığı, araçtan inip, adanın farklı noktalarındaki kurulu mevzilerde bakım çalışması yaptığı gözlendi. Meis Adası'ndaki Yunan fırkateyni ve limandaki Sahil Güvenlik botu da beklemeye devam ediyor.

Diğer yandan Türk Deniz Kuvvetleri'ne ait fırkateynin Kaş'a bağlı Limanağzı Koyu'ndaki bekleyişi de sürüyor. Dün Meis Adası önünden geçerek Kalkan açıklarına giden firkateyn, gece tekrar Kaş'taki koya dönüş yaptı.

YUNANİSTAN'A 580 KİLOMETRE
Yunanistan'ın askeri sevkiyat yaptığı, Türkçe adı Kızılhisar olan Meis Adası, Türkiye kıyılarından Antalya'nın Kaş ilçesine 2,1 kilometre, Yunanistan'ın ana karasına ise 580 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulov'un 13 Eylül tarihinde Meis Adası'nın kurtuluşunun 77'nci yıl dönümü kutlamalarına katılacağı açıklanmıştı.

Ömer Çelik'ten Yunanistan'a Meis Adası yanıtı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akli dengem bozuldu10 Eylül 2020 08:49

    YUNAN KASINIYO BIZDE KASIYACAGIZ.

  • 071309 Eylül 2020 23:12

    Edenin bize uzaklığı 2 km fırtına obüslerinin menzili 45 km oturduğumuz yerden onları darmadağın ederi türkiye artık bölgesel bir güçtür sığası roketsani aselsan rabime SUKURLER OLSUN eski türkiye bitti

  • manyak herif09 Eylül 2020 22:08

    gazi işmet inönü meis adasını yunan dostlarımıza iyi komşuluk ilişkileri  gelişmesi açısında vermiştir.ismet paşaya ne kadar teşekkür etsek azdır.unutulmamalıdır ki komşu hakkı anne ve baba hakkından hemen sonra gelir,çok çok önemlidir. 

  • Vb09 Eylül 2020 21:35

    inönü'nün yunan'a hediyesi

  • manyak herif09 Eylül 2020 21:08

    barış tanrısı athenna devreye girip kardeşi aresi durdurusa bistte patlama olur ve endex yıl sonunu beklemeden şak diye 1400 ü görür.

  • manyak herif09 Eylül 2020 21:04

    YUNANLI dostlarımız sanırım deniz tanrısı poseidon ve savaş tanrısı aris e güveniyorlar.

  • Güven09 Eylül 2020 20:50

    Yunanistan dan rüşvet almış olabilir miyiz acaba?

  • FEVZİ09 Eylül 2020 17:34

    BUNLARA GEREKEN DERS ZAMANI GELDİ DE GEÇİYOR DERSİ VERMELİ

  • Cemal09 Eylül 2020 16:48

    Kabul edilebilir şey değil bence. Adaya tum giriş çıkışları güvenlik tadbiri altinda kapatmak en iyisi gibi görünüyor bence. Dibimizde bir askeri silahli govde gosterisi yapılması hiçbir ulkenin de kendi açısından kabul edebilecegi birşey değil bence. Çok dikkatli hareket etmek lazim

  • Nokta09 Eylül 2020 18:50

    Sadece gelmedi bir de kuzu çevirme yaptılar hatta yetmedi kimisine kilise yaptılar yetmedi seçilen zat geldi askeri bando ile karşıladılar ve biz o zaman gık demediğimiz dönemlerdi neden demiyoruz diye milyon kere yazdık çizdik.

  • Cemal'e09 Eylül 2020 17:31

    Eğer kendi karasularında devriye atıyorsa size ne? Uluslararası suları kullanarak geliyor bunlar adaya. Giriş çıkışa engel olursan büyük bir skandal olur bu. Buraya defalarca yunan fırkateynleri geldi. Şimdi mi problem oldu? Boş konuşuyorsunuz. Medya da öyle. Kıta sahanlığı ise başka bir konudur ve Türkiye haklıdır orada. 

  • Kara09 Eylül 2020 16:24

    Bir fırtına obüs ne bakar ..

  • fafa09 Eylül 2020 16:15

    Her akşam Tv.de tartışanlar'' savaş çıkmaz'' diyor,herkes sürekli ''gel görüşelim'' diyor,AB masaya oturun derken el altından Yunanistan'a destek veriyor.Yunanistan mesajı aldı.Bize ani bir baskın yapmazsa iyi.

  • Fatih İslambul09 Eylül 2020 16:05

    BURNUMUZUN   DİBİNDE  ADAYI  YUNANA  BIRAKIRSAN  ŞİMDİ  BAŞIMIZA BELA  OLURLAR  YAZIKLAR  OLSUN  YUNANI  DOST GÖRÜP  ONA YALAKALK YAPANLARA .

  • vatandaş09 Eylül 2020 17:28

    Sakin; Kıbrıs için biz uğraşıyoruz. güney kıbrıs ab ye girmiş adamlar rahat. mısır, lübnan, bae ile de doğalgaz anlaşması yaptılar. etrafımızı çevirmişler. dünyaya açıklama yaparak adaları alamazsın. öyle bir dünya yok artık.

  • Sakin09 Eylül 2020 16:55

    Herşeyin bir zamanı vardır. Dönemin hükümetleri bu sorunları ileri tarihe bıraktılar. Konjöktür öyleydi çünki. Koskoca kıbrıs'ın yarısı gitmiş. Meis adası nedir ki? Esasen bu adaların çoğu İtalya'ya verilmişti şartlı olarak. Yunanistan'a geçmesi yeni bir durum yarattı bana göre ve mutlaka er ya da geç masaya gelecektir bu konular. Arzu ettiğimiz şekilde çözülmez ise eğer, adaların alınması için şartlar zaten olgunlaştığından gerektiğinde adaların alındığı da dünyaya açıklanır. Korkmayın savaş bile çıkmaz. Kıbrıs gibi adalar için de yunanistan uğraşıp durur.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU09 Eylül 2020 16:03

    Bunlar kaşınıyorlar sopayı yedemen kendilerine gelemezler.bunlar gibi krizler olmaz ise uyanıklar nasıl para kazanacaklar.