E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt---

Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt

Yunanistan'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt
22 Nisan 2018 - 21:26 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanlığından yapılan açıklamada, "Türk Cumhurbaşkanının açıklamalarından, Ege'de barış lehine dönüşü ve iki ülke arasında güvenlik dahil önemli konularda diyaloğu desteklemesi gibi olumlu kısımları alıyoruz." denildi

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikili ilişkilere dair değerlendirmelerine ilişkin, "Türk Cumhurbaşkanının açıklamalarından Ege'de barış lehine dönüşü ve iki ülke arasında güvenlik dahil önemli konularda diyaloğu desteklemesi gibi olumlu kısımları alıyoruz." açıklaması yapıldı.  

Yunanistan Başbakanlığından, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın iki ülke arasındaki ilişkilere dair değerlendirmelerine ilişkin yapılan yazılı açıklamada, söz konusu değerlendirmelerin fiiliyata geçirilmesinin beklendiğini kaydedildi.

Açıklamada, "Türk Cumhurbaşkanının Ege'de barış lehine dönüşü ve iki ülke arasında güvenlik dahil önemli konularda diyaloğu desteklemesi gibi olumlu kısımları alıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Edirne'de tutuklu bulunan 2 Yunan asker meselesi ile başka meselelerin karşılaştırılmasının "kabul edilemez" olduğu aktarılan açıklamada, Yunanistan ve Avrupa Birliğinin pozisyonunun Yunan askerlerin şartsız bir şekilde ivedilikle geri gönderilmesine yönelik olduğu kaydedildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NTV'de yayınlanan röportajında Yunanistan ile ilişkilere ilişkin "Suların ısınması diye bir şeyi istemiyoruz. Böyle bir gayretin içinde değiliz. Biz Yunanistan'a bir komşumuz olarak bakıyoruz. Öyle veya böyle bazı sıkıntılar olsa bile bütün bunları aşalım istiyoruz." değerlendirmesinde bulunmuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mahir23 Nisan 2018 09:38

    Araptan dostum olana kadar yunandan füşmanım olsun. Gitsem atinaya ne midem aç kalır nede ruhum.

  • alkan ulukan22 Nisan 2018 23:08

    sıkıntıların asılması, ege'de yunana aıt olmayan adalardakı fıılı durumlara goz yummak olmamalı dıye dusunuyorum. sıkıntının kaynagı ancak boyle bır acıkalma yapabılır ınancı ıle sayın cb nının acıklamasını anlamakta gucluk cekıyorum.

  • Umut Erdoğan22 Nisan 2018 21:45

    Gelelim komşumuz yunanistana her zaman dost kalmalıyız.geçmişte aramızda savaşlar olmuş , Kıbrıs meselesi gibi sorunlar var ama bunları her iki ülkede eşit şartlarda aşmak zorunda çünkü sınırımız ege denizi ve belli bir sınır yok adala vs 12 mil mevzuları bu konular dostlukla barışla aşılabilir.Belki gün gelecek iki ülke arasında vize sorunu vs aşılacak giriş çıkışlar serbest olacak.Yunanistan tarafından bakalım Türkiye aslında yunanistanı koruyor.Eğer Türkiye olmasaydı 3.5 milyon Suriyeli bugün yunanistandaydı.Aynı şekilde Yunanistan Türkiyenin Avrupa birliğine girmesine yardım etmeli düşmanlıktan iki ülke kaybeder dost kalalım iyi komşu olalım.Bırakın ada denen kaya parçalarını eşit adaletli dostluk.

  • alkan ulukan22 Nisan 2018 23:10

    guzel bır ruya. artık uyanma vaktın . utopyada yasamıyoruz.