E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan çarpıcı Türkiye yorumu---

Yunanistan'dan çarpıcı Türkiye yorumu

Yunanistan'dan çarpıcı Türkiye yorumu
02 Ağustos 2020 - 20:16 borsagundem.com

Yunanistan'ın eski Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olan Apostolakis, "Erdoğan'ın güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, ciddi bir aktör olarak görülmektedir" dedi.

Yunanistan'da ana muhalefetteki Syrzia Partisi döneminde Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı olarak görev yapan Evangelos Apostolakis, "Erdoğan'ın kıstırılmış veya güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir." dedi.

Apostolakis, bir televizyon programında yaptığı konuşmada, ülkesinin Türkiye ile ilişkileri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın politikalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin, Erdoğan'ın liderliğinde Doğu Akdeniz'de ciddi bir bölgesel güç olarak yükselme eğiliminde olduğunu belirten Apostolakis, şöyle devam etti:

"Erdoğan'ın katılmadığı ciddi bir görüşme olmamıştır. Türkiye ile iyi ilişki arzu etmeyen ciddi bir devlet de yoktur. ABD, Türkiye ile ilişkilerini korumak ve bu ülkeyi Batı tarafına doğru çekmek için çok büyük çabalar sarfetmektedir. Avrupa (Türkiye ile) çatışmamaya çalışıyor. Erdoğan'ın kıstırılmış veya güçsüz olduğunu düşünmek yanlıştır. Çünkü Türkiye, tüm jeopolitik platformlara katılmakta ve ciddi bir aktör olarak görülmektedir."

"Yunanistan baskı altında"

Apostolakis, Yunanistan'ın Türkiye ile olası diyaloğuna ilişkin soru üzerine, "Kendi ayakları üzerinde duran egemen bir ülkenin, başka bir ülkeyle görüşüp görüşmemesi veya hangi konuları görüşeceği kendisine ait bir karar. Şu an Yunanistan baskı altında. Dikkatli olmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin, Yunanistan'a yönelik diyalog çağrılarına dikkati çeken Apostolakis, "Bizim konuşacağımız, deniz yetki alanları, kıta sahanlığı ve Münhasır Ekonomik Bölge başlıklarıdır ancak Türkiye'nin sadece bu konuları görüşmek için masaya oturacağı pek olası değil." dedi.

Apostolakis, uluslararası ilişkilerde tüm dengelerin çıkar temelinde şekillendiğini vurgulayarak, "Mevcut jeopolitik ve ekonomik dengeler teraziye konulduğunda Avrupalılar, Türkleri tercih eder." değerlendirmesinde bulundu.

Irak'ın kuzeyinde 4 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Netanyahu protestolar için medyayı suçladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST03 Ağustos 2020 20:46

    Bizler bir ölür bin diriliriz.sonra yunanistan sen kim biz kimiz bizimle aşık atıyorsunuz.bunları keriz gibi kullanıyorlar.

  • Kıt Akıllı03 Ağustos 2020 19:16

    Akıllı adammış. Akıllıca yorum yapmış.

  • AkTorol Ahmet Ötzbir03 Ağustos 2020 16:01

    Zaten inönü savaşlarıda hiç olmadı. İnöni asker kaçağı :D

  • muck03 Ağustos 2020 15:48

    Aslolan komutandır.... komutan vardır, ilk hedefiniz akdeniz süngü tak, ayakkabın olmasa da İzmire hucum... bir komutan vardır 90 bin kişilik ordu suriyede, bir tweet ABD den, ordular STOP ...  : ))) birde yunanistan vardır. nüfüsü 10 milyon  : )) 5 milyon suriyeli ülkeye girse yunanistan çöker... :D

  • Mucise Reis ;)03 Ağustos 2020 15:46

    Ever, çok korktukları için Türk adasını işgal edip, Lozan anltşması haricinde adıma tarak, komutanları oğlak çevirdi adada, Yunan bayraklarını dikti ve en yakın yunanistan şehrinin kasabası ilan etti. İsrail taktiği bunlar : )) İsral öyle konuşurki, bana abi dedi, korktu, kaçtı, kaybetti, vb. dersin ... adamlar bir konuşur, seni göklere çıakrtır uçurtur... bir başkmışsın alacağını masadan almış çekmiş gitmiş... Yunanda o taktiklerde  yılda 9 ada aldı işgal ettiler. Yunan komutan çıkmış vasa fiso : ) reel getiriye bakıyorsun adalar yunan malı olmuş... bizde yok ürküttük, yok korkuttuk. böbürlenmeler, övünmeler, masadan adam kafamıza vurup lokmamızı almış yahu... :D

  • zır cahil herif03 Ağustos 2020 12:46

    Tahmin ediyorum hain yurttaşlarımız bu  haberden  fena rahatsız olmuşlardır.hain yurttaşlarımızın tek sorunu müslüman olmalarına rağmen camiye gitmemeleri ve namaz kılmamalarıdır.Reisin aynı zamanda Ayasofya camisinde kuran okuması da bu yurttaşlarımızı fena rahatsız etmiştir diye düşünüyorum.

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 17:02

    Cahil marifet ayasofya da okumak değil, kardak kayalıklara bayrağımızı asmak, abd telefonuyla rahip bırakmak değil Ayşe tatile çıksın diyebilmektir.

  • Keşke he03 Ağustos 2020 14:20

    Bencede özellikle keşke yunan kazansaydı diyen tipler ve mahdumları değil mi? :))))

  • Deniz03 Ağustos 2020 10:25

    CHP'li ler duydunuzmu,bunu eski bir Yunanlı savunma bakanı söylüyor, Türklerin neler yaptığını, Kemal bey şimdi Türkiye,yi nereye şikayet edecek sin merak ediyorum, sen içimizden biri değilsin, sen bu ülkeye ait değil sin Kemal bey

  • kemal03 Ağustos 2020 19:02

    senin evin önündemi eşşek adası,yunanoğluyunan

  • Maaşına zam işine son03 Ağustos 2020 18:38

    Kemal yunan adalarda kuzu çevirip tören yaparken nerdeydin? Başka mevzularda tröllük yapıyordun? eşek adası nerde biliyormusun?

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 17:04

    Kemal, kardak savunucuları nı, abd telefonuyla rahip bırakan bop cular sevmez. Nede olsa onlar abd askerine secde ederler

  • kemal03 Ağustos 2020 16:11

    türkoğlutürk sen kullanıcı ismini değiştir,senden şüphelenmeye başladım,senden olsa olsa yunanoğlu yunan olur,e sanada bu yakışır,herşeye muhalefetsin,yunan bakan bunu kabul ediyor,ama sen etmiyorsun,sen aşırı yunansın

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 12:33

    Heee, adaları tek mermi atmadan aldı tabiki pohpohlayacak, senin gibilerde inanacak.

  • anadolu03 Ağustos 2020 03:10

    avrupanin simarik cocugu yunanistanin  10milyon  nufusuna guvenmedigi asikar, avrupa amerika bana destek veriri bende herturlu simarikligi yaparim diyor. akil fukarasi yunan hic akillanmadi ve asla da akillanmiyacak bu apacik belli artik...

  • Cumali02 Ağustos 2020 22:04

    Ha şunu bieydin çopur seni Ulen biz size sadece Karagümrüğü göndersek hepinizi tesbih olursunuz

  • Ali02 Ağustos 2020 20:59

    Biraz barışcıl olun şöyle. Türkiye gibi komşunuz olsun ne zararımızı gördünüz şimdiye kadar alın AB ye Türkiye yi hiç kimse Avrupa ya gitmez içiniz rahat olsun Suriye liler bile gitmiyor.

  • Türkoğlutürk 03 Ağustos 2020 12:35

    Suriyeli avrupayamı gitmiyor yoksa gidemiyorum. Yahu Müslüman erbakanın kızı bile abd ye yerleşti Suudi Arabistan'a değil. Oğlan bile abd avrupada katlarda değil.

  • ufak at ali03 Ağustos 2020 11:27

    siz hangi dünyada yaşıyorsunuz, bu suriyeliler ölüm uğruna ab'ye gitmeye çalışmıyor mu yıllardır? Hatta en sonunda yunanistan sınırından dönmedi mi çoğu? Kandırmayın kendinizi

  • WERS02 Ağustos 2020 20:34

    akıllıca konuşuyorlar bakalım bu işin sonu nereye gidecek yalnız kendimize müttefik edinmemiz şart azerbaycan ve pakistan bize yetmez yanımızda ne rusya ne abd veya ab var biz dünyanın neresindeyiz yani savaş çıksa mısır ile abd bize yardım etmez ab de rusyada peki bize karşı kim savaşır hepsi bu durumda güçlü olmak şart

  • Kerim02 Ağustos 2020 22:35

    Kurda sormuslar ensen niye kalin o da her isimi kendi gorurum demis.