E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Avrupa ülkelerine Türkiye mektubu---

Yunanistan'dan Avrupa ülkelerine Türkiye mektubu

Yunanistan'dan Avrupa ülkelerine Türkiye mektubu
20 Ekim 2020 - 21:46 borsagundem.com

Yunanistan, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması için Avrupa Birliği ülkelerine çağrı yaptı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Almanya, İspanya ve İtalya dışişleri bakanlarına gönderdiği mektupta Türkiye'ye silah satmamalarını istedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas'a gönderilen mektupta Türkiye'ye denizaltı, firkateyn ve hava aracı satışının sonlandırılması talep edildi.

Avrupa Komisyonu'na da bir mektup gönderen Dendias, Türkiye'nin ihlalleri nedeniyle gümrük birliği anlaşmasının askıya alınmasını istedi.

Geçen haftaki AB zirvesinde “Türkiye'nin tek taraflı eylem ve provokasyonları” kınanmıştı. AB, Türkiye'nin tutumunu değiştirmemesi durumunda Aralık ayındaki zirvede yaptırım kararı çıkabileceğini açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Osman21 Ekim 2020 08:19

    Ege denizinde bir çoğu sığınmacı bottaki insanları ölüme terkeden , onlardan kurtulmak için Türk karasularına iten Yunanistan AB ülkeleri arasında  gerçekten çok değer kaybetti.Dünya artık eğriyi doğruyu iyi anlıyor.Ermeni katliamı deniyor. Gerçek katliamcıların kim olduğu Ermenilerin sivillere yönelik saldırılarında belli oldu.Dünya ülkeleri bunları izliyor artık saf ülke yok.Ermeniler Yunanlılar tarihte nasılsalar bugünde ayni Ermeni çetelerini binlerce insanı öldürdüklerini kim tarih sayfalarından silebilecek.Aynı şekilde Yunanistan Ege denizinde binlerce insanı ölüme terketmesi bunlar tarih boyunca değişmeyen şeyler.Her Hristiyan olmakla bitmiyor.İnsanlık lazım.

  • Yorum20 Ekim 2020 23:40

    Ayrıca silah istemiyoruz zaten öyle çok pahalıya geliyor biz üretelim size satarız ha o ülkelere söyle sana satsın ülkeni ipotek ettir ingiltereye sonra o aldığın parayı götür Fransa ya rafaellere karşılık olarak ver yakında tüm bunları yapacaksınız

  • Engin Üstündağ'20 Ekim 2020 23:38

    Lan yunan yakında çocuklar gibi annee annee demeye başlarsın

  • Yorum20 Ekim 2020 23:36

    Bişey diyim mi bu Yunanistanı kimse zi... Ne takmıyor

  • serok agopyan20 Ekim 2020 23:09

    dost ülke yunanistan dışişleri bakanı çok haklı %100 katılıyorum.türkiyeye bir mermi çekirdeği bile satılması yunanistana ve avrupaya büyük zarar verir.Dolayısiyle bu da büyük ermenistana zarar verir.

  • Bir yorum21 Ekim 2020 07:42

    Acıttı mı?

  • Yorum20 Ekim 2020 23:54

    Eksik olmuş düzeltiyorum kardişyan gabahı gibi bişey herhalde büyük ermeniya

  • Yorum20 Ekim 2020 23:34

    Agop son durumun nasıl büyük ermenya gabahtan

  • Vb20 Ekim 2020 21:56

    He ya biz yerli ve milli silah sanayimizi yüzde yüze çıkaralım, onlar da daralan ekonomilerini biraz daha daraltsınlar....sonra belki akıllarına Yunanistan'a verdikleri on milyarlarca Euro borç gelir....