E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan Avrupa Birliği'ne yeni teklif---

Yunanistan'dan Avrupa Birliği'ne yeni teklif

Yunanistan'dan Avrupa Birliği'ne yeni teklif
13 Haziran 2015 - 14:51 borsagundem.com

Zamanı iyice daralan Yunanistan yeni bir teklifle geliyor

Yunanistan Başbakanı Alexis Tsipras, Brüksel'e yeni teklifler sunmak üzere bir delegasyon gönderiyor. Kreditörler Atina'nın tavizler vererek bir teklif sunmak veya temerrütten sorumlu olmak arasında bir seçim yapmasını istemişlerdi.

Müzakere ekibi, yardım fonunu şartların karşılanmasına kadar bekleten üç resmi kreditörden temsilciler ile görüşmek için bugün Brüksel'e gidecek. Bloomberg'e konuşan bir Yunan yetkili, amaçlarının Perşembe günü Lüksemburg'da düzenlenecek maliye bakanları toplantısı öncesi emekli maaşı, vergi ve faiz dışı fazla konularındaki farklılıkları gidermek olacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Donald Tusk gibi liderler, Yunanistan'ın bir türlü uzlaşmaya istekli gözükmemesi noktasındaki endişelerini dile getirdiler.

Uzlaşmazlık ile tavizin arasında bir noktada durmaya çalışan Tsipras son dört ayı ülkesi ile Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu arasındaki bu açmazı sonlandırarak ülkesini temerrütten kurtarmak için harcadı. Bu teklif Atina'nın ikinci önerisi olacak. ilk teklif kapsamlı bir şekilde reddedilmişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)