E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi"Yunanistan'da uzlaşma yakın"---

"Yunanistan'da uzlaşma yakın"

Yunanistan'da uzlaşma yakın
26 Haziran 2015 - 01:40 borsagundem.com

Pimco’dan yapılan açıklama ile Yunanistan krizinde uzlaşının yakın olduğu, borç yapılandırmasının gerektiği ifade edildi

Dünyanın en büyük yatırım fonlarından Pacific Investment Management Co. (Pimco) tarafından yapılan açıklamada; Yunanistan krizinde anlaşmazlığın giderilmesinin yakın olduğunu, borç yapılandırmasının gerektiği vurgulandı.

“Söz konusu anlaşmanın çeşitli biçimlerde olabileceğini” ifade eden Pimco küresel ekonomi danışmanı Joachim Fels, Frankfurt’ta Uluslararası Finans Enstitüsü (IFF) tarafından düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, mevcut borcun vadesinin 60 yıla kadar yayılmasını da kapsayabileceğini ekledi.

Pimco’nun Almanya portföy yöneticisi Andrew Bosomworth ise “Temel senaryomuz, tarafların son dakika anlaşmasına varacağı yönünde. Aslında çoktandır bir çözüme varılması gerekirdi ancak hala herkesin hedefinin bu olduğuna inanıyoruz” yorumunda bulundu.

Yunanistan’ın kreditörler ile sürdürdüğü müzakerelerden henüz bir sonuç çıkmazken, kurtarma yardımlarının serbest bırakılmasını bir anlaşmaya varılması gerekiyor. Ülkenin 30 Haziran’da IMF’ye olan 1.5 milyar euroluk borç taksidini ödemesi gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)