E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'da 'Türk ajanı' depremi---

Yunanistan'da 'Türk ajanı' depremi

Yunanistan'da 'Türk ajanı' depremi
08 Ocak 2023 - 13:36 borsagundem.com

Yunanistan Eğitim Bakanı Yardımcısı Syrigos'un canlı yayında, "Türkiye'nin F-16'ları almasını ve Batı tarafından kontrol edilmesini istiyoruz" gafına ABD'li siyasetçiler tepki göstererek bunu Türk ajanlarının da duyduğunu belirtti

Yunanistan 'Türk ajanı' depremi ile çalkalanıyor. Yunanistan Eğitim Bakanı Yardımcısı Syrigos'un televizyonda söylediği itiraf gibi sözlere tepki gösteren ABD'deki Yunan lobisi, bu açıklamaları Türkiye ajanlarının da duyduğunu söyleyerek isyan etti.

Yunanistan ile Türkiye arasındaki gerilim son zamanlarda Yunan provokasyonları ile iyice artmış durumda. Özellikle Yunan basınında sıklıkla ABD'den Türkiye'nin alması muhtemel olan F-16'lar gündemden düşmüyor.

Yunanistan Eğitim Bakanı Yardımcısı ve Uluslararası Huku Profesörü Angelos Syrigos'un katıldığı bir televizyon programında söyledikleri ülkede büyük ses getirdi.

Syrigos, "Türkiye'nin F-16'larını almasını istiyoruz. Şu an değil, ancak uzun vadede çünkü onların Batı tarafından kontrol edilmesini istiyoruz" dedi.

Bunun yanı sıra Rus savaş uçaklarından bahseden Syrigos, bunun 'en kötü' senaryo olduğunu ifade ederek "Rus silah sistemine sahip bir Türkiye düşünün" açıklamalarında bulundu.

Syrigos'un bu sözleri ise ABD'de tepkilere neden oldu. Helen Amerikan Liderlerik Konseyi İcra Direktörü Eddie Zemenidis Syrigos'un bu tutumunun ulusal çizginin dışında olduğunu ifade etti.

Ayrıca Zemenidis bu iddiaların 'Türkiye ajanları' tarafından açık açık duyulduğunu ifade ederek yaşananlara isyan etti. (Akşam)

Yunan medyasından Miçotakis'e tepki: Aynı peri masalı!

Akar: NATO'nun Yunanistan'a 'dur' deme zamanı geldi

Kalın, Sullivan ile ile görüştü: F-16 beklentileri iletildi

Bakan Akar'dan Yunanistan'a radar kilidi tepkisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran10 Ocak 2023 10:04

    Türkler ile aklını bozmuş iy oğlu it.  Yani aslında arzuladığı şey belli. Pvng dayak delisi olmuş.