E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’da Oruç Reis paniği---

Yunanistan’da Oruç Reis paniği

Yunanistan’da Oruç Reis paniği
09 Ağustos 2020 - 12:45 borsagundem.com

Mısır ile Münhasır Ekonomik Bölge anlaşması imzalayan Yunanistan’da şimdi Türkiye’nin nasıl tepki göstereceği kaygısı yaşanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Yunanistan sözünde durmadı. Biz sondaj calışmalarına hemen başladık. Yolumuza devam ediyoruz” sözleri üzerine, Atina’yı yeni bir “Oruç Reis” krizi patlaması korkusu sardı. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in arabuluculuğu ile Doğu Akdeniz’de 3-4 haftalığına sağlanan gayrıresmi “moratoryum”u ihlal eden ve Türk ile Yunan dışişleri heyetleri arasında istikşafi görüşmelerin 3 yıl aradan sonra 28 Ağustos’ta tekrar başlatılmasının planlandığı bir sırada, Mısır ile alelacele Münhasır Ekonomik Bölge (MEB) anlaşması imzalayan Yunan hükümeti, şimdi Türkiye’nin nasıl tepki göstereceği endişesi yaşıyor.

ALMAN DIŞİŞLERİ SESSİZ

Hürriyet'ten Yorgo Kırbaki'nin haberine göre Alman Dışişleri Bakanlığı’nın Yunan-Mısır anlaşmasına sessiz kalması da dikkat çekti. Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias ise “Open TV” de Erdoğan’ın Merkel ile ilgili sözleri hatırlatıldığında, direkt cevap vermekten kaçındı. Bu arada, resmen doğrulanmamakla birlikte, Yunan medyasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları üzerine, üç Yunan savaş gemisinin güneydoğu Ege’ye doğru hareket ettiği ileri sürüldü.

Türkiye Akdeniz'de yeni Navtex ilan etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZIR cahil prof09 Ağustos 2020 17:08

    bence yunanistandan korktuğumuzu belli etmeden oruç reis gemimizi aksaz limanına çekmeli ve derhal amerikanın manda ve himayesine girmeliyiz.Böyle yaparsak komşumuz yunanlılar karşılarında amerikayı görünce bize saldırmaktan vazgeçecekler ve amerikayla masaya oturmak zorunda kalıcaklardır.

  • altay09 Ağustos 2020 18:31

    yunanistandan korkmakmı bi gecede yunanistan kalmaz ortada hangi kafayı yasıyorsun sen :D  :D 

  • Vatandaş 09 Ağustos 2020 14:57

    Ortada çıkan birşey yok mazot olmuş 6 tl sütten pahalı boş boş haberleri okuyoruz 2002 den beri

  • cahil herif09 Ağustos 2020 17:10

    mazot şu an evet 6 tl. ve ucuz.en az 1 dolar olmalı ki fiyat otursun.mazotun fiyatı bir dolar olsun herkez rahat bir nefes alsın.

  • Tufan 09 Ağustos 2020 13:42

    Yunan vurulmadan geri adım atmaz arkasında avrupa ile hava atıyor ama yakında denize döküldüğü günleri hatırlayacak.

  • Halit derik09 Ağustos 2020 13:31

    Ver gazı borsagündem verrr😂😂😂

  • muck09 Ağustos 2020 13:29

    1 milyon yunan ne cevap verebilir ki ?