E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'da imalat sanayi çakıldı---

Yunanistan'da imalat sanayi çakıldı

Yunanistan'da imalat sanayi çakıldı
03 Ağustos 2015 - 11:27 borsagundem.com

Yunanistan’ın imalat sanayi, krizin olumsuz etkileri dolayısıyla rekor hızda daralma gösterdi

Yunanistan’ın imalat sanayi, geçtiğimiz ay rekor hızda daralma kaydetti. Talep, ülkedeki krizi sınırlandırma amacıyla uygulanan sermaye kontrollerinin etkisiyle çöktü.

Markit Economics, Yunan Satın Alma Yöneticileri Endeksi’nin (PMI) Haziran ayındaki 46.9 seviyesinde 30.2’ye geldiğini belirtti. 50’nin altındaki sayılar daralmaya işaret ediyor. Yeni sipariş göstergesi, 43.2’den 17.9’a geriledi.

Markit, anket katılımcılarının sermaye kontrollerini suçladığını belirtti ve iş kaybında operasyon ortamındaki genel belirsizliğin etkili olduğunu ifade etti. Endeksteki gerileme, Yunanistan’ın Euro Bölgesi’ndeki geleceği ile ilgili endişelerin geçtiğimiz ay artış göstermesini yansıtıyor. Kreditörlerle yapılan kurtarma müzakereleri geçici olarak durmuştu.

Markit ekonomisti Phil Smith, “İmalat sanayi, Yunanistan’ın total üretiminin küçük bir kısmını yansıtsa da endeksteki sert düşüş ekonominin durumu ile ilgili endişelerin arttığı sinyali veriyor. Bankaları kapatılması ve sermaye kontrolleri normal iş faaliyetlerini baltaladı” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)