E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'da F-16 paniği---

Yunanistan'da F-16 paniği

Yunanistan'da F-16 paniği
06 Temmuz 2022 - 15:39 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in ABD Kongresi'nde 'Türkiye'ye F-16 satmayın' çıkışında bulunmuştu. Miçotakis'in çıkışına Cumhurbaşkanı Erdoğan tepki göstermişti. NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden "F-16'ları kısa zamanda satacağız." Dedi

ABD başkanı Joe Biden'ın bu açıklamaları Yunan basınında yankılanırken ABD'deki Yunan lobisinden de skandal bir hamle geldi.
ABD Başkanı Biden'ın Türkiye'ye F-16'ların verilmesi gerektiğini söylemesi Yunanistan'da paniğe neden oldu. Daha önce Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis konuya ilişkin ABD Kongresi'nde skandal bir açıklamaya izma atmış ve 'Türkiye'ye F-16 satmayın' demişti.Cumhurbaşanı Erdoğan'dan ise bu sözlere çok sert tepki gelmişti. İki ülke arasında gerilim giderek tırmanırken ABD'deki Yunan lobisi de boş durmadı. Skandal bir mektup kaleme aldılar.

BİDEN'DAN YUNANİSTAN'A SOĞUK DUŞ

Madrid'deki kritik zirve sonrası konuşan Başkan Biden, "Erdoğan ile F-16'lar ile ilgili ne konuştunu?' sorusuna "(Cumhurbaşkanı Erdoğan'a) Kendisine söylediğim aralık ayında söylediğimle aynı. (Türkiye'ye) F-16 uçaklarını satmalıyız ve aynı zamanda uçakları modernize etmeliyiz. Bunu yapmamak bizim çıkarımıza değil. Aralıktan beri tutumumu değiştirmediğimi kendilerine ifade ettim. Bir karşılık da olmadığını ve sadece satmamız gerektiğini söyledim. Bunu yapabilmek için ihtiyacım olan şey Kongre onayı. Bu onayı alacağımızı düşünüyorum." yanıtını vermişti.
Yunanistan bu durum karşısında paniklerken  ABD'deki Yunan lobisi de skandal bir hamlede bulundu. Kongre'de, Cumhuriyetçi Frank Pallone liderliğindeki bir grup ABD'li milletvekili, Joe Biden'ın Türkiye'nin F-16 savaş uçağı satın alma ve yükseltme talebine yönelik kamuoyu desteğine şiddetle katılmadıklarını belirten bir mektup yazarak ABD Başkanı'na gönderdi.

Milletvekilleri, haddi aşan ifadeler kullanarak "Böyle bir gelişmenin Erdoğan'ı ülkesinin hem ABD'ye hem de NATO'ya olan taahhütlerini yerine getirmediği için ödüllendireceğini belirtti. Sözlerini daha da ileri taşıyan milletvekilleri "Türkiye'nin gelişmiş savaş uçaklarının satın alması, bölgede daha fazla ölüm ve yıkıma yol açacak" iddiasında bulundu.


Uluslararası hukuku hiçe sayan davaranışlarını sürdüren Yunanistan'ın yaptıklarını görmezden gelen vekiller S-400 üzerinden de Türkiye'yi suçlamayı sürdürüdüler.
Sabah'ın haberine göre ayrıca, Türkiye'yi defalarca Yunanistan ve Kıbrıs'ın egemenliğini ihlal etmekle suçlayan vekiller bunu engellemek için her şeyi yapacaklarını ifade etti.Öte yandan Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Panagiotopoulos da Türkiye'yi hedef aldı. Panagiotopoulos "Türkiye ile anlaşmak istiyoruz ama Türkiye oyunu kuralına göre oynamak zorunda." dedi.

ABD'den Türkiye'nin F-16 planında tam destek: Güçlü Türkiye güçlü NATO demek

 

Bakan Akar'dan F-16 açıklaması: Görüşmeler olumlu geçti

 

Yunanistan'ın sinsi planı basına sızdı... Ege'de tehlikeli oyun!

 

Stoltenberg: Türkiye ve Yunanistan birlikte çalışacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keklik06 Temmuz 2022 20:45

    Putinden aldıkları S400lerin üstüne oturdular:) şimdi de Abd silah lobisinin demode olmuş f16larini alıp, Biden i mutlu edecekler.Özal döneminde F16lar Türkiye'de üretiliyordu, nereden nereye