E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'da bütçe fazlası beklenenin üzerinde---

Yunanistan'da bütçe fazlası beklenenin üzerinde

Yunanistan'da bütçe fazlası beklenenin üzerinde
14 Aralık 2016 - 20:32 borsagundem.com

Ülkede beklenenden yüksek gelen vergi gelirleri ile hazine, bu yıl 11 ayda hedefinin 2 katından yüksek faiz dışı bütçe fazlası verdi

Yunanistan'da hazinenin bu yılın 11 ayında 7 milyar 449 milyon avro faiz dışı bütçe fazlası vererek, hedefin 2 katından yüksek bir seviyeye ulaştığı bildirildi.

Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, kasım ayına kadar bu yıl vergi gelirleri 44 milyar 659 milyon avroya yükseldi.

Kamu harcamaları ise hedeflenenden 1 milyar 315 milyon avro düşük gerçekleşerek, 42 milyar 417 milyon avro oldu.

Faiz dışı bütçe fazlası hedefi, Yunanistan ve kredi sağlayan kuruluşlar arasındaki kurtarma paketi programında en önemli mali göstergelerden biri olarak kabul ediliyor.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, geçen hafta bütçe fazlasındaki yüksek performansla elde edilen gelirin düşük ücretli emeklilere ikramiye olarak dağıtılacağını açıklamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hemen git15 Aralık 2016 00:56

    Kadir Ekici, hiç durma hemen git patrikhaneye. Hatta davet et, vaftiz törenine ben de geleyim. Ne de olsa o gün, bir vatan haininden kurtuluş günümüz olur. Ama ne yazık ki, bu ülkenin yiğidi de haini de bitmez. Ha bu arada, sanma ki seni Yunanistan'a kabul edecekler. Asla. Hainlere maalesef sadece bizim ülkemizde müsamaha gösteriliyor.

  • kadir ekici15 Aralık 2016 00:46

    türkiyedeki biz işci emeklileri açlık sınırının altında maaş alıyoruz.yunan emeklileri bizden 2kat fazla maaş alıyor.bizi yöneten müslümanlara inat rum ortodoks patrikhanesine gidip hiristiyan olacağım.

  • UZAY KOLİDORU.UZAYLLAR VARRR14 Aralık 2016 20:40

    PARANIN UZAY KOLİDORUNU ACARSIN KAPATIRSIN.ORTADOĞUNUN PARASI BAZ ALINDIĞINDA

  • ARAŞTIRIN14 Aralık 2016 20:39

    ZATEN KRIZ YOK..LİKİLİTE SORUNU VE YURTDIŞINA AKTARILAN MİLYON DOLAR VE EUROLAR VAR