E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'da anlaşma çıktı---

Yunanistan'da anlaşma çıktı

Yunanistan'da anlaşma çıktı
17 Kasım 2015 - 08:11 borsagundem.com

Yunan hükümeti ile kreditörler arasında anlaşma sağlandı

Yunanistan Maliye Bakanı Euclid Tsakalotos, kreditörler ile dün gece yapılanh müzakerelerde finansaml reformlar üzerinde bir anlaşmaya varıldığını duyurdu. Tsakalotos, varılan anlaşmanın Yunanistan'a yeni kurtarma fonlarının verilmesini engelleyen büyük bir engeli ortadan kaldırdığını ifade etti. 
Tsakalotos, kreditörlerle varılan anlaşmanın Yunan parlamentonun bir dizi reform yasasını geçirmesini gerektirdiğini, parlamentoda bu adımların atılmasının ardından Euro Bölgesi maliye bakan yardımcılarından oluşan Euro Çalışma Grubu'nun Cuma günü toplanarak 
anlaşmaya onay vereceklerini söyledi. 
Euro Çalışma Grubu'nun vereceği onay 2 milyar euro tutarındaki kredi diliminin ve banka yeniden sermayelendirme için 10 milyar euro tutarında fonun serbest bırıkalmasını sağlayacak. 
Yunan hükümetinden bir yetkili de yaptığı açıklamada kreditörler ile varılan anlaşmanın, mortgage kredilerini geri ödemekte zorlanan 400 bin konut sahibinden yaklaşık yüzde 60'ı için ilk konutlarında icradan korunma sağlayacağını vurguladı. 
Anlaşma çerçevesinde yoksulluk sınırının altındaki yüzde 25 için icradan korunma süresiz olarak, geri kalan kısım için ise 3 yıl için uygulanacak ve bu süre bankalar mortgage kredilerini yeniden yapılandırıcaklar. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)