E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'a yardım dilimi ertelendi---

Yunanistan'a yardım dilimi ertelendi

Yunanistan'a yardım dilimi ertelendi
24 Temmuz 2013 - 07:46 borsagundem.com

Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Steffen Kampeter, Yunanistan'a yeni yardım diliminin verilmesinin ertelendiğini duyurdu

Almanya Maliye Bakan Yardımcısı Steffen Kampeter, AB Komisyonu'nun, Berlin'in Yunanistan'ın gerekli tüm şartları tam olarak yerine getirdiğine henüz kefil olamayacağını bildirdiğini hatırlattı ve Yunanistan'a yeni yardım diliminin verilmesinin ertelendiğini duyurdu.
Almanya'da parlamentonun alt kanadını oluşturan Bundestag'a bir mektup gönderen Kampeter, AB Komisyonu'nun Yunanistan'ın yeni yardım dilimini alması için gereken 22 şartan 17'sini yerine getirdiğini, ancak geri kalan 5 madde için henüz denetim yapamadığını bildirdiğini ifade etti. Kampeter mektubunda, "Sizinde bildiğiniz gibi Eurogroup, Yunanistan'a yeni yardım dilimleri verilmesini daha fazma somut tedbirin uygulanması şartırna bağlamıştı" ifadelerine ver verdi.
AB Komisyonu, Yunanistan hükümetinin şartları yerine getirme durumu konusunda Alman hükümetinin bugün yeniden bilgilendirecek. Bundestag'ın bütçe komitesi AB, IMF ve ECB'den gelecek bilgiler ışığında Yunanistan'a yeni yardım dilimi konusunda kararını 29 Temmuz'da verecek. IMF de Yunanistan konusunu aynı gün görüşmeyi planlıyor.
AB'den bir kaynak ise yaptığı değerlendirmede, Yunanistan'a yardım diliminin verilmesinde ciddi bir erteleme öngörmediğini söyledi. Aynı kaynak, Yunanistan'ın yerine getirmediği tedbirlerin esas olarak prosedürel adımlar olduğunu ve bugün yapılacak toplantı öncesinde bunları yerine getirebileceğini ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)