E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan'a TL'ye geç önerisi---

Yunanistan'a TL'ye geç önerisi

Yunanistan'a TL'ye geç önerisi
09 Temmuz 2015 - 22:58 borsagundem.com

Chicago Üniversitesi'nden Prof. Tom Ginsburg, Yunanistan'ın krizden kurtulması için Türk lirasına tabi olması gerektiğini söyledi.

Huffington Post adlı haber sitesine makale yazan, Chicago Üniversitesi'nde Uluslararası Hukuk ve Politika Bilimi Profesörü olan Tom Ginsburg, beklenmeyen bir öneride bulundu.

AYNI COĞRAFYADA BİRLİKTE VAROLDULAR
Tarih boyunca Türklerle Yunanlıların aynı coğrafyada varolduklarını söyleyen Ginsburg, Yunanistan'ın 1821'de Osmanlı Devleti'nden özgürlüğünü aldığını ve iki ülkenin o tarihten beri en az 4 kez savaştığını da hatırlatıyor.

TÜRK LİRASI DAHA GÜVENİLİR
Prof., Yunanistan'ın kurtuluşunu ise eurodan liraya geçişte görüyor. Bunun sebebi Türk lirasının euroya göre daha sabit olması.

SİYASİ KARARLAR ANKARA'DA, SOSYAL KARARLAR ATİNA'DA ALINSIN
Ginsburg'a göre bu birliktelik sağlanırsa, iki ülkenin mali kararları Ankara'da, sosyal kararlar ise Atina'da alınarak, daha rahat bir federasyon oluşturulabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ercüment10 Temmuz 2015 00:34

    yunanlari tarlaya gönderen kisi borcunu ödeyebilir diyor avrupa patatesden ne zaman borcunu ödedi acaba avrupanin yuzlerce sirketi var yunanlarin hangi markasi var yok sa yok ama olmasi da gerekmiyor baski sadece pazar elde etmek..

  • istinyetilkisi10 Temmuz 2015 00:19

    sayın Prof. Tom Ginsburg bu neyin kafası?

  • Byk10 Temmuz 2015 00:18

    Batmadan önce bu fikirlerini söyleselerdi ciddiye alınırdı..

  • as09 Temmuz 2015 23:45

    400 sene besledik yeter,ilelebed besleyemeyiz.

  • gok09 Temmuz 2015 23:43

    Tabii onlarin basini yediniz sira bizde bi tasla iki kus sizi gidi uyanik takimi sizi verin gazi atin onlari bizim basinpmiza adamlarda emilecek kan birakmadiniz simdi alin sizkn olsu diyorsun vallahi tebrik

  • BALÇIKTARLASI.09 Temmuz 2015 23:33

    Dha ne istiyorsun çipras beterin beteri var .