E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'a iyi haber yok!---

Yunanistan'a iyi haber yok!

Yunanistan'a iyi haber yok!
21 Mart 2015 - 10:56 borsagundem.com

AB liderlerinin bir araya geldiği zirveden Yunanistan için olumlu bir haber çıkmadı

Yunanistan Başbakanı ve Euro Bölgesi liderleri, dün sabah Brüksel'de Atina'nın likidite krizini önlemek için kurtarma fonu üzerinde bir anlaşma sağlamak için bir araya geldi. Ancak zirvede ciddi bir ilerleme sağlanamadı.

Financial Times'dan Peter Spiegel'in haberine göre, iki gün süren müzakerelerde ortam zaman zaman gerilirken, sonuçta bir ay önce Euro Bölgesi maliye bakanları arasında gerçekleştirilen görüşmelerin ötesine geçilemedi. 

Bir ay arayla yapılan bu iki görüşme arasında o kadar fazla benzerlik vardı ki, liderler 12 saatin sonunda hangi konuda anlaştıkları noktasında dahi bir mutabakata varamadı.

Yunanistan ciddi bir nakit sıkıntısıyla karşılaşmaya yaklaşıyor. Atinalı bankacılara göre, ülkenin yılın ilk iki ayında yaşadığı 1 milyar euroluk gelir açığının ardından, bu ay sonunda maaşları ödeyebilmek için yeni finansmana ihtiyaç var.

Tartışmaların odak noktasında Atina'nın 7.2 milyar euroluk kurtarma fonu için gerçekleştirmesi gereken reformlar yer alıyor. Yunanistan diğer ülkelere güven veren bir reform planı hazırlamak zorunda.

Görüşmelerde Fransa Başbakanı François Hollande ve Avrupa Merkez Bankası Mario Draghi'nin de dahil olduğu sözlü tartışmaların yaşandığı belirtiliyor.

Konuya yakın kaynaklara göre Draghi ile Tspiras arasında Yunanistan'ın Troyka tarafından gönderilen müfettişlere kötü muamele yapıldığı noktasında bir tartışma yaşandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)