E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan yeni teklifini sundu---

Yunanistan yeni teklifini sundu

Yunanistan yeni teklifini sundu
09 Temmuz 2015 - 23:36 borsagundem.com

Yunanistan ile Avrupa Birliği arasındaki krizde flaş gelişme...

Yunanistan Euro Grubu'na ekonomik reform programını sundu.

Euro Grubu Başkanı ve Hollanda Maliye Bakanı Jeroen Dijsselbloem'in sözcüsü programı teslim aldıklarını açıkladı.

Yunan hükümetinin Euro Grubu'na sunduğu ekonomik reform programı Yunanistan Parlamentosu'nda bugün oylanacak.
      
Söz konusu reform programı sabah saatlerinde Başbakan Aleksis Çipras, Başbakan Yardımcısı Yannis Dragasakis, Maliye Bakanı Efklidis Çakalotos ve Ekonomi Bakanı Yorgos Stathakis'in hazır bulunduğu toplantıda son şekli verilerek dün gece geç saatlerde Avro Grubu'na sunuldu.
      
Euro Grubu'na sunulmadan önce paket kabineye getirilerek bakanların görüşü alındı. Alınan bilgiye göre, kabine toplantısında Başbakan Çipras'ın bakanlara, kreditörlerle bir anlaşmaya varmak istediğini belirtti. Fakat kabine toplantısında Enerji Bakanı Panayotis Lafazanis reform paketine karşı çıkarak, bu paketin Yunanistan'ın var olan sorunlarını çözmeyeceğini dile getirdi.
      
Hükümetin yeni reform paketi 12 milyar avroluk tasarruf tedbirlerini içeriyor. Bu teklifte pazar günü yapılan referandumda Yunanlıların reddettiği teklife göre, 4 milyar avro daha fazla bir teklif sunulmuş oluyor. Paketin cumartesi günkü Avro Bölgesi maliye bakanlarının toplanmasından önce bu akşam Yunan Parlamentosu'nda oylanması bekleniyor.
      
Sunulan teklif Euro Grubunun cumartesi yapılacak toplantısında incelenecek. Euro Bölgesi'ne üye ülkelerden bazıları Yunanistan'ın "verilen ödevlerini" tam olarak yapmadığına inanıyor. Yunanistan'ın yeni paketi Euro Grubu tarafından ikna edici bulunmazsa derhal geri çevrilme ihtimali de var. Euro Grubu'nun kabul etmesi durumunda teklif, pazar günü Avrupa Birliği Liderler Zirvesi'nde karara bağlanacak. Aynı zirvede, Yunanistan için yeni bir programa başlanıp başlanmayacağına veya Gretix kararı (Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması) alınması halinde Avrupa'nın geri kalan ülkelerinde bu kararın etkisinin nasıl azaltılabileceğine karar verilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)