E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye'yi mülteciler için 'güvenli ülke' ilan etti---

Yunanistan, Türkiye'yi mülteciler için 'güvenli ülke' ilan etti

Yunanistan, Türkiye'yi mülteciler için 'güvenli ülke' ilan etti
07 Haziran 2021 - 22:02 borsagundem.com

Yunanistan; Suriye, Afganistan, Bangladeş, Pakistan ve Somali’den gelecek mülteci ve göçmenler için, Türkiye’nin ‘güvenli ülke’ olarak tanındığını belirterek, Türkiye’den gelecek bu 5 ülke vatandaşlarına sığınma hakkı verilmeyeceğini açıkladı

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve Sığınma Bakanlığı'nın ortak bakanlık kararnamesi çerçevesinde Türkiye üzerinden Yunanistan'a gelen söz konusu 5 ülke vatandaşlarına sığınma verilmeyeceği açıklandı.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, konu ile ilgili Yunanistan medyasına açıklamada bulunan Yunanistan Göç ve Sığınma Bakanı Notis Mitarakis, Türkiye'nin ‘güvenli ülke' olarak tanınmasının bölgedeki mülteci akımını zayıflatacağını belirterek “Bunun aynı zamanda insan tacirlerinin de işini bozacağını biliyoruz, Suriye, Afganistan, Bangladeş, Pakistan ve Somali'den ülkemize gelecek göçmenlere sığınma hakkı vermeyeceğiz” diye konuştu.

KARAR GÖÇ AKIŞLARINI DURDURMAK VE ULUSLARARASI KAÇAKÇILIĞI ÖNLEMEK İÇİN ALINDI

Mitarakis açıklamasının devamında ise “Türkiye’nin güvenli bir üçüncü ülke olarak belirlenmesi, yasa dışı göç akışları ve kaçakçılık ağlarının suç faaliyetleriyle mücadelede önemli bir adımdır. Dışişleri Bakanlığı ile Göç ve İltica Bakanlığı arasındaki iş birliğinin bir ürünü olan Ortak Bakanlar Kararı, uluslararası hukuka tamamen uygundur ve bu karar Yunanistan’ı Suriye, Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen taleplere karşı koruyacaktır” diye konuştu.

Yunanistan'ın Türkiye'yi ‘güvenli ülke’ ilan etmesinin göç akınını durdurmaya yönelik alınan bir karar olduğu belirtildi.

YUNANİSTAN'DA BULUNAN GÖÇMENLERİN YÜZDE 90'INI İLGİLENDİRİYOR

Alınan kararın Türkiye üzerinden Yunanistan'a gelen göçmenlerin yüzde 90'ını yakından ilgilendirdiği ve sığınma hakkında bulunan bu göçmenlerin isteklerinin kabul edilmeyeceği belirtildi.

İkinci doz aşısını yaptıran Türk gazeteci, Afgan oldu

DSÖ'den tüm dünyaya umut veren açıklama

ABD'den Erdoğan açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup08 Haziran 2021 13:05

    o zaman gönderin

  • Vatandaş08 Haziran 2021 09:45

    Yunan bile politik davranıyor başından defetmek için.Bizim çıkar peşinde koşan Arap seviciler kollarını açmış bekliyor !!!

  • Oyun08 Haziran 2021 07:58

    Yani turkiyeye gidin orda bekleyin : )) turkiyeden belki, canim isterse 1 milyon kisiden 3 yasa 5 kisiyi yilda 1 kere alabilirim. Yuk turkiyeye gecsin. Turkiye bedelini odesin, basvuru yap, turkiyede sinuc bekle... stratesik ekonomik saldiru budur. Eyyy eyyt hatali saldiri laflarindan vaxgecinde biraz kafayi calistirin

  • Cego08 Haziran 2021 06:54

    Ulan hey gidi be Yunan bile bize ayar veriyor

  • Yazgı08 Haziran 2021 06:54

    Doğru söylüyor dünyaya sesleniyorum burdan yasadışı yollarla siyah beyaz hindu farketmez gelin gelin barışçıl yollarla ülkeyi size emanet edelim bu ülkede vatanseverlik bitti milliyetçilik bitti türk kimliği bedava

  • Ahmak group sizi 08 Haziran 2021 06:40

    Afsmlsrnr akıllı ya sokmuyorlar kendi ülkesine mülteci tr ise tam muzcumhuriyeti...

  • Atakan07 Haziran 2021 23:52

    Keşke bizde her önümüze geleni ülkemize almasak sınırlarımıza mayın döşeyin eskiden olduğu gibi

  • Fhr07 Haziran 2021 23:43

    He onlarda bizim vatandaşımız zaten hemen geri alırız..sırf algı yapıyorlar..

  • Normal olarak07 Haziran 2021 23:19

    Biz Ensarız Muhacirlere kapımız açıktır kendisi gitmek isterse o başka,ancaaaak memleketinde savaş biter normalde döner o zaman misafirlik biter.

  • Davut08 Haziran 2021 07:16

    Ne savaşı adam sana ise yaramazlari kakaladi.

  • Hamido08 Haziran 2021 00:46

    Biz deme, kendi adına konuş.

  • 😄07 Haziran 2021 23:10

    Suriyeden binip gitsinler.

  • Mantık 07 Haziran 2021 22:56

    Kelime oyunu yapiyor Yunanistan. Multeciler Avrupa ya gitmek istiyorsa biz onları niye zorla tutalım. Multeciler in tercihi Avrupa ve oraya gitmek en doğal hakları dir. Tutun ki denizden geldi almayacak mısın Yunanistan. Bunlar savaştan kacan insanlar. Kanunlarinizda alacaksın diyor. O zaman alın. Yan cizmeyin boşuna. Birde sınıra geçilmez kale gibi çelik duvar yapmış. Almamak için ellerinden geleni yapiyor bu kelime oyuncuları

  • Bokio kokio07 Haziran 2021 22:54

    Çıkın çıkın gelin seda ablanin bu lafı tam biz lik ,,memleket 10 milyon yobaz doldu ,,yakında filistin gibi olcaz 

  • Hamido07 Haziran 2021 22:46

    Aferin yunana, kendi ülkesini vede avrupalı efendilerini güzel koruyor.

  • Türkoğlutúrk08 Haziran 2021 07:17

    Bu arada 25 adayada bayrağını dikti,hemde MHP iktidarında.