E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, Türkiye'den 50 drone siparişi mi verdi?---

Yunanistan, Türkiye'den 50 drone siparişi mi verdi?

Yunanistan, Türkiye'den 50 drone siparişi mi verdi?
30 Temmuz 2020 - 17:56 borsagundem.com

Yunanistan Savunma Bakanlığı, Türk savunma şirketi Assuva'dan 50 adet küçük boy taktik insansız hava aracı (drone) siparişi verdi.

Assuva Genel Direktörü Remzi Başbuğ, Yunanistan'a gönderilen iki Proton Elic RB-128 droneların kabul testlerini başarıyla geçtiğini bildirdi. Ayrıca Başbuğ, bunun firmanın hem NATO hem de
Avrupa Birliği üyesi bir ülkeye yaptığı ilk ihracat anlaşması olduğunu dile getirdi.

"Yunanistan'a satış için gerekli tüm ihracat lisanslarını aldık." ifadesini kullanan yetkili, şirketin daha önce aynı drone sistemlerini Türk, Çin ve Sri Lanka silahlı kuvvetlerine sattığını da sözlerine ekledi.

Öte yandan euronews'in ulaştığı, isminin açıklanmasını istemeyen bir Assuva yetkilisi, "Telefonla yapılan görüşmelerde sözlü olarak 50 drone satışı konusunda anlaşma sağlandı." açıklamasında bulundu.

Assuva minyatür taktik droneları arama ve kurtarma misyonlarında kullanılabiliyor. Ayrıca yeraltı sığınakları, patlayıcılar, kara mayınları ve kimyasal maddeleri de tespit edebiliyor.

Termal kameralara sahip olan dronelar, 1 kilometreye kadar ve yer altında 50 metreye kadar mesafeden görüntü yakalayabiliyor.

Şirket, insansız hava araçlarının yerli mühendislik ve yazılım ürünü olduğunu belirtiyor.

Türkiye ile Yunanistan son dönemlerde özellikle Doğu Akdeniz'deki kıta sahanlığı yetki alanı nedeniyle sık sık karşı karşıya geliyor.

Yunanistan Türkiye ile görüşmek istiyormuş!

ABD Türkiye'ye S400 yaptırımını değerlendiriyormuş!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyaset02 Ağustos 2020 17:52

    Biz bu şirketlerin isimlerini bilmiyoruz bile. İlk 10 da ismi bayraktar olmayan Siha İHA mız varmış. Habire bayraktar siyaseti yapıp duruyorlar. Habire bayraktar belgeseli vatan edebiyatı yapıyorlar tabi siyasi rant amaçları. Biz yıllardır bu şirketlerimizin belgeselini neden izlemedik ? Borsagündem olmasa haberimiz yok şirketlerden. Diğer anka haberini de sizden öğrenmiştim. Teşekkür ederim sn. borsagündem çalışanları. ASELSAN da zamanında da bir sürü şey üretirdi haberimiz olmazdı, şimdi reklamını kişisel, partisel siyaset yapıyor, üretiyoruz nidaları ile rantı yemeye uğraşıyorlar. ASELSAN zamanında en iyi cep teli üretirdi. Halkımız destek vermedi. Şimdi yıllardır söz verilen ama ortada olmayan arabanın reklamı yapılıyor. Apple Samsung Huawei ile belki de yarisabilirdi ASELSAN yazık oldu