E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan turizmde büyük kriz bekliyor---

Yunanistan turizmde büyük kriz bekliyor

Yunanistan turizmde büyük kriz bekliyor
16 Mayıs 2020 - 11:12 borsagundem.com

Komşu'da korona virüs paniği... Turizmciler 'Sezonun yarısını kurtarabilirsek mucize olur' diyor

Pandemi felaketinde Yunanistan, en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektöründe bu yıl büyük bir kriz bekliyor.

Ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılası'nın yüzde 20’sini karşılayan turizm sektörü, geçen yıl yaz aylarında ağırladığı 34 milyon yabancı turistle kendi rekorunu kıran Yunanistan’a 20 milyar euro gelir sağlamıştı.

BBC Türkçe'nin haberine göre Yunan turizmciler, bu yıl ülkeye gelmesi beklenen yabancı turist sayısının 3 milyona kadar gerileyeceğinden söz ediyor. Geçimlerini turizmle sağlayan Yunan adalarında ise büyük bir hayal kırıklığı hakim.

Bunlardan biri olan Girit Otelciler Birliği Başkanı Nikos Chalkidakis, “Bu yaz sezonunda otellerimizin ancak yarısı açık kalacak. Bu şartlar altında en iyi senaryo, açılacak otellerin doluluk oranının yüzde 50’nin altına düşmemesi olacak. Yüzde 50'nin üzeri mucize olur” diyor.

İtalya'da 3 Haziran'da ülke içi serbest dolaşıma izin verilecek

ABD Temsilciler Meclisi, 3 trilyon dolarlık yeni ekonomik destek paketini onayladı

ABD'li ilaç firmasından yüzde 100 etkili antikor iddiası

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Salamakis17 Mayıs 2020 11:29

    Komşi merak etme sen yahu,ayvalıkda gümrük kuyruğunu şimdiden görür gibiyim bizimkiler seni yalnız bırakmaz bak sana drone satan firmamızda geçen övünüyordu,yunana sattık diye bizde bu kafalar olduktan sonra ne turistsiz kalırsınız ne dronsuz nede donsuz sever bizimkiler sizi sirtakide yaparsınız beraber he?

  • Net 17 Mayıs 2020 11:14

    Kıbrıs Kıbrıs..güvenli..kumarlı..

  • ee17 Mayıs 2020 06:35

    her zaman oldugu gibi..dunya çöküyor, biz yara almadan yolumuza devam ediyoruz :D

  • Konya4216 Mayıs 2020 20:19

    Önce kendimize bakacağız. Sanki bizim turizm uçuyor. Hayret birşey. Oraya avrupadan gidenler olur bize de suriyeli, iranlı gelir.

  • Yardım iyidir17 Mayıs 2020 11:32

    Birader onlar bizden çıkmıyor ki gelsinler,paralılarında bizde işi yok adresleri başka yerler ne yapalım biz yine yardımlaşmaya devam bizde bakmazsak kim bakacak parasızlara.

  • Trakyalı16 Mayıs 2020 18:59

    Batın inşallah, her daim bize düşman olan bu ülke inşallah Bi dilim ekmeğe muhtaç kalır.

  • Eskici16 Mayıs 2020 18:53

    Komşu merak etme bizim türkler gelir sizdeki adlara meraklı binlerce vatandaşımız var burada bir suya 3 tl verdim kıyameti koparırlar yunanistana 1500 euro harcarlar öve öve bitirmezler mallık da parayala :)))

  • cihan clb16 Mayıs 2020 18:17

    sanki aynı şeyler bizim için geçerli deil.. :( 

  • Okie Dokie16 Mayıs 2020 15:55

    Tanrı sizi kutsasın Yunan kardeşlerim. Umarım turizminiz bu sene şahlanır. Sırf size yardım olsun diye ultra lüks yatım ile bu sene bodrum yerine yunan adalarına geleceğim. Bir kaç milyon avro bile yardımım olursa ne mutlu bana.

  • BORSACI16 Mayıs 2020 13:55

    boyuna posuna bakmadan bize kafa tutan yunanistan beter olsun demekten başka laf söyleyecek halim yok.allah ülkemizi yönetenlere güç kuvet versin .inşallah bu günleri kısa sürede atlatırız.