E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Yunanistan taviz verebilir'---

'Yunanistan taviz verebilir'

'Yunanistan taviz verebilir'
17 Haziran 2015 - 19:34 borsagundem.com

Yunanistan mali yardım müzakerelerinde taviz verebilir, emeklilik maaşlarında kesinti mümkün değil.

Yunanistan'ın kreditörleriyle mali yardım müzakerelerini yürüten temsilcisi, Atina'nın "ekonomik olarak sürdürülebilir" bir anlaşmaya ulaşmak için taviz vermeye hazır olduğunu, ancak emekli maaşlarında kesinti yapılamayacağını söyledi.

Yunan müzakere heyetinin koordinatörlüğünü yürüten Euclid Tsakalatos'un Reuters'a yaptığı bu açıklama, Atina'nın hafta sonunda kreditörlerle yürüttüğü reform karşılığı mali yardım müzakerelerinin başarısız olmasının ardından Yunanistan'ın bazı tavizler verebileceğini gösteren en net ifadeyi oluşturdu.

Tsakalatos, anlaşmanın ancak sürdürülebilir olması ve borç, finansman ve yatırım konularında bir çözüm içermesi halinde hükümet tarafından değerlendirilebileceğini belirterek, "Bunlar mevcutsa Yunan hükümeti anlaşmayı imzalar... İçinde bu unsurlar olmaz ise, başarısız olacağı belli böyle bir anlaşmanın altına imza atmaya gerek yok" dedi.

Avrupa ülkelerinden gelen Yunanistan'ın euro bölgesinden çıkma ihtimali hakkındaki açıklamaları müzakerelerde baskı unsuru olarak değerlendiren Tsakalatos, hükümetin 30 Haziran'da vadesi dolacak 1.6 milyar euroluk Uluslararası Para Fonu'na (IMF) borcunu ödeyecek parası olmadığını da ifade etti.

Tsakalatos, "Şu anda elimizde para yok" diyerek, hükümetin borçlarını ödemek için "elindeki likiditeyi son damlasına kadar harcadığını" ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)