E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan sözlerini tutamayabilir---

Yunanistan sözlerini tutamayabilir

Yunanistan sözlerini tutamayabilir
25 Şubat 2015 - 08:08 borsagundem.com

Yunanistan'da kurtarmanın uzatılması şüphelerin gölgesinde kaldı

Euro bölgesi maliye bakanları Yunanistan'ın kurtarma paketini 4 ay süre ile uzatma kararı alsa da Yunanistan'ın sol kanattaki yeni hükümetinin kreditörlerinin bütçe kesintileri ve ekonomi konusundaki taleplerini yerine getirme yönündeki iradesi üzerinde şüpheler oluştu.
Euro bölgesi ve IMF ile varılan anlaşma Yunan bankalarına yönelik risklerin şimdilik ortadan kalkmasını sağladı. Bankalarda son bir kaç haftadır ciddi bir mevduat çıkışı yaşanıyordu.
240 milyar euro tutarındaki kurtarma paketinin süresinin uzatılması, Yunanistan'ın mevduat çıkışlarını önlemek için sermaye kontrolü getirmesi ihtimalini ortadan kaldırdı.
Uzatma kararının ardından Yunanistan tahvillerinin faizleri sert bir düşüş yaşarken, hisse senedi piyasalarında da sert yükselişler gözlendi. Atina Borsası bankacılık sektörü
öncülüğünde yaşadığı yükseliş sayesinde günü yüzde 10 artışla tamamladı.

Ancak Yunanistan'ın önlem paketinin açılmasının ardından başta IMF olmak üzere Yunanistan'ın kreditörleri arasında soru işaretleri yükselmeye başladı. Yunanistan'ın kurtarma paketinin gereklerini yerine getirip getirmeyeceği konusunda şüpheler dile getirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)