E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan sınırı kapattı, müdahaleye başladı---

Yunanistan sınırı kapattı, müdahaleye başladı

Yunanistan sınırı kapattı, müdahaleye başladı
28 Şubat 2020 - 13:52 borsagundem.com

Yunanistan Pazarkule Sınır Kapısından ülkelerine giriş yapmak isteyen bir grup göçmenin ülkeye girişine izin vermedi. Tampon bölgeyi otobüs ile kapatan Yunan polisinin mültecileri korkutmak için ses bombaları attığı bölgeye yakın yerlerden duyuldu

Türkiye’nin göçmenlere ‘açık kapı politikası’ uygulayacağının duyulmasının ardından Edirne’de gece yarısından itibaren Avrupa ülkelerine geçmek isteyenlerin hareketliliği sürüyor. Kapıkule Sınır Kapısı’na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan’a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı’na gitti.

Tarlaları yürüyerek geçen düzensiz göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan çıkış yaparak, Yunanistan’ın Kastanies Sınır Kapısı’na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi.

Dışişleri Bakanlığından kritik sığınmacı açıklaması

Yunan askerleri tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatırken, göçmenlere ülkeye giremeyeceklerini söyleyerek, Türkiye’ye geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor. Yunan askerlerinin zaman zaman göçmenleri korkutmak için ses bombaları kullandığı da duyuldu. Yunanistan’a alınmayan göçmenler ise çantalarını yerlere bırakarak, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor.

Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler Kapıkule'de

Göçmenlerin beklemesi üzerine Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş ve çıkışları durdurdu. Yunan askerleri, güvenlik gerekçesiyle yaya ve araçlarla gelenlerin ülkeye sokulmayacağını duyurdu. Bu arada Pazarkule Sınır Kapısı önünde de Yunanistan’a geçmek isteyen bir grup göçmen bekleyişlerini sürdürüyor.

Çelik: Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Pis istilacı Suriyeli29 Şubat 2020 01:00

    Şunlara bak üstleri başları yerinde, hepsi genç. Biber gazını sıkın, silahla vurun ülkelerine geri yollayın

  • VATANIM TÜRKİYE28 Şubat 2020 16:22

    AKP LİLER  DOLDURDU SURİYELİLERİ ÜLKEYE

  • recceppp28 Şubat 2020 15:19

    Adamlar bizim gibi enayi değil ipini koparan giremiyor. Zaten bizim gibi ülkede dünyada yoktur. Saflıkta birinciyiz.