E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Savunma Bakanı Apostolakis'den S-400 yorumu---

Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis'den S-400 yorumu

Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis'den S-400 yorumu
19 Nisan 2019 - 16:08 borsagundem.com

Yunanistan Savunma Bakanı Apostolakis'ten S-400 yorumu: Hava sahası kontrolü anlamında durumu tamamıyla değiştirecek

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almasının Ege bölgesindeki hava sahası kontrolü anlamında durumu tamamıyla değiştireceğini söyledi.

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis, bir televizyon kanalına verdiği röportajda, Türkiye ve Yunanistanarasındaki meselelerle ilgili konuştu.  

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ikili ilişkilerinin iyi olduğunu belirten Evangelos Apostolakis, "Bir araya gelip konuştuğumuz zaman görüşleri samimi ve iki bakan olarak Ege'de tansiyonun düşürülmesi için yetkilerimiz çerçevesinde yollar arıyoruz" dedi. 

Apostolakis, Türkiye'nin birinci sorununun Yunanistan olmadığına işaret ederek, yine de Türkiye'nin "bazen kuvvetlice, bazen dengeli bir şekilde" hak iddialarında bulunmaya devam ettiğini ifade etti. 

'HATA YAPMAZSAK BİR ŞEY OLMAZ'

Ege Denizi'nde bir askeri kaza veya olay tehlikesine yönelik bir endişesi olmadığını dile getiren Yunan Bakan, "Eğer hata yapmazsak böyle bir şey olmaz" diye konuştu. 

Evangelos Apostolakis, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin ise "Bölgede (Ege), hava sahası kontrolü anlamında durumu tamamıyla değiştirecek" değerlendirmesinde bulundu.  

Yunan Hava Kuvvetlerini güçlendirmeleri gerektiğini de vurgulayan Apostolakis, Türkiye ile durumu dengelemek için F-35 veya farklı modelde savaş uçaklarının alımı ve mevcut jetlerin modernizasyonuna ihtiyaç duyduklarını kaydetti. 

Yunanistan, S-300 hava savunma sistemi bulunduran NATO üyesi 3 ülke arasında yer alıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dede22 Nisan 2019 18:00

    sız s300 alırken dıgısmıyorda bız alırkenmı dıgısıyor s 400 acıl alınsın

  • ASMN72-3520 Nisan 2019 05:43

    sadece üç günde yunanistanın tamamı adalar dahil elimizde olur ,bunu kıbrıs çıkarmasında adaları alarak,en azından Midilli,Sakız ve İstanköy'e asker çıkararak yapabilirdik,o günkü şartlarda bile karşımıza çıkamadılar,şimdi bu kadar dehşet silahlar,sihalar ve s-400 varken asla

  • yok20 Nisan 2019 11:58

    yok almayaım kalsın, bide o yunanlıları beslersek way halımıze :D suriyeller onlar bunlar miyanmar ne bilim afrıkalılar yeter yeter :D

  • Hasanbey19 Nisan 2019 23:01

    Atatürk , istikbal göklerde , derken ne kadar haklıymış 

  • ALAATTİN CAMGÖZ19 Nisan 2019 18:33

    ülkemizdeki tüm pisliklerin altında abd vardır ve bunlara asla güvenilmez.daha önce çekiç güç ile nato yu da arkasına alan abd pkk besledi ve binlerce şehit vermisizdir.o yüzden her şeyi göze alıp abd ye artık kesinlikle dik durup yeni bir politika geliştirmeliyiz.abd bize bir şey yapamaz.eğer yapmaya kalkar ise Türkiye yi kayıp eder ve Türkiye de inanılmaz bir silah gücüne ulaşır ki israil in güvenliği kalmaz.bugün israil de 80 tane atom bombası varmış bizde bir tane dahi yoktur.bir gün israil in bize bu atom bombasını kullanmayacağı ne malum.f 35 vermezler ise bizde suv 57 ve arkasından uzun menzilli atom bombası dahi füzeler edinir isek artık bize kimse yan bakamaz.daha 10 milyonluk kuzer kore abd kök söktürüyor.

  • aayrıca19 Nisan 2019 16:26

    ilgili haber siteisnde sizin haberi görmedim  ama, sonhaberde diyordiki bu yunan medyasının 5 üzerinde 3 yıldızlı sanal medyası, "abd f 35 leri türkiyeyi yehdit ederse, s400ler abd bombardıman uçaklarına tehdittir. demekki abd Türkiyeye s400 ler kasşırında dahada saygı duyacak, Türkiyeyi bombalama, ileride saldırma gibi riskler duyarsa s400 lerden sahatsız osun. Türkiye ve topraklarına saygı duymayı, planladıgı bazı negatif durumları, s400 bertaraf ediyor... bunun gibi rusya açıklaması vardı, mevlüt bey konuştu ama bizim medya buraları bahsetmiyor malum. rusya bunu açık açık soyluyor.