E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan S-300 aldığını unuttu---

Yunanistan S-300 aldığını unuttu

Yunanistan S-300 aldığını unuttu
08 Haziran 2019 - 06:44 borsagundem.com

Rus askeri uzman Leonkov, Yunan Savunma Bakanı'nın Türkiye'nin S-400 alımına yaptığı eleştirileri değerlendirdi

Yunanistan Savunma Bakanı Evangelos Apostolakis’in, Türkiye’nin S-400 alımıyla ilgili ifadelerini değerlendiren Rus askeri uzman Aleksey Leonkov, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemini saldırı değil, savunma amaçlı aldığını ifade etti.

Apostolakis, "Bu sistemlerin savunma sistemi olduğunu söylüyorlar. Ama 400 mil menzile sahip bir sistem savunma sistemi olamaz çünkü (bölgede) havada uçan her şeyi vurur" diye konuşmuştu.

Arsenal Oteçestva dergisinin ticari direktörü Aleksey Leonkov, Yunanistan’ın da zamanında Rus hava savunma sistemi aldığını hatırlattı.

"Yunanistan, hava sahasını korumak için Rusya’dan S-300 sistemlerini almıştı" diyen Rus uzman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"S-300 alan savunma bakanı şimdi iktidarda değil, o hükümet de iktidarda değil. Büyük olasılıkla Yunanistan, S-300’ü savunma sistemleri olarak aldığını unuttu. Şimdi Türkiye de bunu yapıyor, hava sahasını koruyacak S-400 alıyor."

S-400’ün saldırı değil, savunma sistemi olduğunun altını çizen Leonkov, "Yunan tarafının açıklamaları askeri açıdan garip geliyor. Ancak başta ABD olmak üzere NATO müttefiklerinin Yunanistan’a baskı yapıyor olabileceği dikkate alırsak bu açıklamalar politik açıdan mantıklı. Yunanistan’ın bu açıklaması, ABD’nin yaptığı diğer açıklamalar bağlamında yapıldı" ifadelerini kullandı. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • YUSUF KALEKAPİSİ09 Haziran 2019 15:32

    abd iran da nükleer silah olmasın diye uğraşıyor.ulan sen kimsin sende bir devletsin diğerleride.yani bir müslüman ülkede nükleer silah olmayacakmı.hep yahudi ve hristiyan ülkelerde demi olacak.bugün israil niye horuzlanıyor çünkü nükleer silahlarına güvenerek.bugün k.kore de bir şey yoktur niye horuzlanıyor çünkü nükleer silahları var.bence israil de nükleer silahlar var ise bizde de onlardan daha fazlası olur ise bize karşı diş bileyemezler.bundan sonra acilen uçaklar, uzun menzilli füze ve nükleer silahlar edinmeliyiz.o zaman abd bize yan bile bakamaz.

  • HALİL TÜRK09 Haziran 2019 15:27

    yunanistan alınca abd nin sesi çıkmaz biz alınca kudurur.çünkü biz islam ülkesiyiz ya. abd ülkemizdeki tüm pislikleri yıllarca organize etti ve uygulamaya koydu ve binlerce insanımızı şehit etmiştir.

  • Dr agon08 Haziran 2019 23:35

    Hava savunma sistemi Türkiye'nin şuan en büyük eksiğidir Bunu istemeyen kesinlikle Türkiye yi sevmeyen , düşünmeyen velhasıl dost değildir

  • DarkNight08 Haziran 2019 16:22

    S400 ün önemini anlamak isteyen arkadadas Israil-Arap savasinin icerigine baksinlar , Israil Hava saldirilari ile Misir , Ürdün ve Suriye Ordularini darmadagan etmistir.Altı Gün Savaşı olarak gecer.

  • bence08 Haziran 2019 11:42

    s400 gibi sistemi rusya tüm nato uçaklarına karşı hava saldırılarına karşı korunmak için yaptıklar. tam bir savunma. rusya nato saldırısında, karadan herkesle topraklarında savaşabilir, ama hava saldırısı ile kaybeder. tüm nato uçaklarını yok edecek uçak üretmeside imkansızdır. bu yüzden s400 tarzı sistemleri yaptılar. böylece nato uçakları hepsi saldırsada, havadan kendini koruyor, uçaklarını topraklarında güvenle uçuruyor, elindeki kıtalar arası roketlerlede saldıran ülkelere cevap verebilip, düşmanı engelliyor/yok ediyor... Şimdi Türkiye denizlerden tehdit alamaz, gelsede sınırlı olur...Karadan Türkiye ye taşıma askerle kimse etki edemez, ordumu güçlü...Tek tehdit.Hava sahamız. Hava gücü kontrol gider, tek tek ordumuzun kritiklerini vururlar.S400 gibi hava savunma olursa, havakontrol Türkiyede daim olur.Deniz de uçak gemisi yok edecek sistem/arge de halen şart (ingiliz,abd,rus gemiler var) kıtalar arası uzun menzil rokette şart, , mehterle o ülkeye gidecek halimi yok

  • emre08 Haziran 2019 12:55

    mehterle o ülkeye gidecek halimiz yok :o)  :o)  :o)  :o)