E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan mülteciler için kararını verdi---

Yunanistan mülteciler için kararını verdi

Yunanistan mülteciler için kararını verdi
05 Mart 2020 - 11:30 borsagundem.com

Yunanistan Göç Bakanı Mitarachi, sınırın ötesine geçebilmiş mültecileri 1 Mart'tan sonra kendi ülkelerine göndereceğini açıkladı.

Yunanistan Göç Bakanı Notis Mitarachi, 1 Mart'tan sonra sınırı illegal yollarla geçen ve Midilli'ye de gelen mültecileri Ülke'nin kuzeyindeki Serres kentine transfer edeceklerini ve bunları kendi ülkelerine sınır dışı etmeyi planladıklarını söyledi.

Mitarachi, "Bizim amacımız onları ülkelerine geri döndürmek" diye konuştu

Ne Olmuştu?

İdlib'de 34 askerin şehit olmasının ardından Türkiye, aldığı kararla Avrupa'ya kapılarını açmıştı. Karar sonrası Türkiye'de bulunan mülteciler çocukları ve bavullarıyla sınırlara doğru akın etmeye başlamıştı. Yunanistan sınırında ise gergin anlar yaşanmış, Yunan polisi mültecileri gaz ve sis müdahalesiyle sınırdan püskürtmeye çalışmıştı. 

Sınırdan Avrupa kapısına ulaşmaya çalışan mülteciler ile Yunan polisi arasında yaşanan gerginliğin ardından ise 3 mülteci yaşamını yitirmişti.

Yunan Sahil Güvenliği mülteci botuna ateş açtı

Avrupa Birliği'nde mülteci paniği

Soylu: Yunanistan'a geçen göçmen sayısı 135 bin oldu

Fahrettin Altun'dan mülteci açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KERİM05 Mart 2020 16:17

    BU SURİYELİLER İŞİ BİLMİYOR.. FETÖCÜ AYAĞINA YATSINLAR YUNANİSTAN HAVADA KAPAR

  • alabao05 Mart 2020 15:22

    bumerang gibi geri gelirler :) yolla ucaklarla yolla 

  • Emekci05 Mart 2020 12:44

    Suriyeden kaçanların çoğu müslüman arap ülkesinde yaşamak istemeyenler . Ölmeyi tercih ediyorlar öyle bir yerde yaşamayı

  • Gerçek milliyetçi.. 05 Mart 2020 14:20

    Bunların hepsi monarşinin sonuçları. Hiçbiri demokratik laik toplumlar olamadılar. Irakta saddam rejimi suriyede esad rejimi afganistanda taliban. Biz şükredelim ki bu ülkeye Atatürk gibi bir adam geldi.Monarşi ve imparatorluk tek adamlık sevdalıları bunu anlayabilse keşke..

  • Gerçek milliyetçi.. 05 Mart 2020 12:22

    Adamlar ülkelerini savunuyorlar. İnsani değildir vicdansızcadır o ayrı konu. Ama bizim yapamadığımızı yapıyor herifler. Biz 5 milyon suriyeliyi ülke menfaatine bakmaksızın soktuk ülkemize.Harcadığımız paraları saymıyorum bile..

  • Misafire cevap.. 05 Mart 2020 13:29

    Misafir ben ülkem için doğru olanı savunuyorum. Sen yanlışı savunuyorsun. Milliyetçilik ülke için doğru olanı savunmaktır. 5 milyon suriyelinin ülkeye alınması ülkeye yapılan en büyük kötülüktür.Ben elinde bayrakla korna basarak slogan atan senin kafandaki milliyetçi tipi değilim. Ülkemin menfaati neyse onu savunurum. Şimdi ikile..

  • Ahmet 05 Mart 2020 12:57

    Işte bunu anlayacak zekâ yok türk milletinde burada atuptutanlara sor bakalım kaç tanesi evinde mülteci bakmış? Oysa ki dolaylı yollardan para çeperinden çıkıyor....

  • misafir05 Mart 2020 12:40

    Senin gibi milliyetçilere ne diyim bilmiyorum. 

  • Doktor05 Mart 2020 11:58

    Keşke ikinci dünya savaşında nazilerden Suriye'ye kaçan Yunan mültecileri o zaman ki Suriye'de Hitler'e gönderseymiş şimdi bunlar yaşanmazdı

  • Ahmet 05 Mart 2020 11:56

    Helâl olsun kendi insanını kendi ülkesini korumasını becerebilene ...

  • Cemil05 Mart 2020 11:41

    Avrupa nin kendi anlaşma ve sözleşmelerin de ülkesi savaşta olan mültecileri Avrupa birliği ülkeleri kayıtsız şartsız kabul etmesi gerekir diye biliyorum. Neden gönderiyor ülkesine. Zaten ülkesinde savaş var diye göç etmiş bu insanlar. Ne acayip işler oluyor yahu

  • thor05 Mart 2020 11:37

    doğrusu bu.herkes kendi ülkesinde dursun.

  • Arî 05 Mart 2020 11:50

    Esad ve o gibi diktatorler hariç