E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan kurtarma programını 6 ay uzatacak---

Yunanistan kurtarma programını 6 ay uzatacak

Yunanistan kurtarma programını 6 ay uzatacak
17 Şubat 2015 - 21:15 borsagundem.com

Konuya yakın kaynaktan alınan bilgiye göre Yunanistan'ın kurtarma programını 6 ay uzatacağı ifade ediliyor

Konuya yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre Yunan hükümeti kredi anlaşmasını 6 aylığına uzatma talebinde bulunabilir. Bu yönde bir adım ülkenin kreditörler ile arasındaki sorunun çözümünde kilit rol oynayabileceği belirtiliyor.

Aynı kaynak, Başbakan Alexis Tsipras önderliğindeki hükümetin bu çağrıyı yarın yapmak istediğini Brüksel'deki gazetecilere aktardı. Yunanistan ve kredi veren kurumlar arasındaki müzakerelerin bu uzatma süresinin kredi anlaşmasına eklenmesi şartıyla sürdüğü belirtiliyor.

Yunanistan'ın Euro Bölgesi'ndeki kreditörleri, hali hazırdaki programın Başbakan Tsipras'ın politikalarını uygulaması için yeteri kadar esnek olduğunu ifade etseler de, Atina'nın programı uzatmasının ön koşul olduğu konusunda ısrarcılar. Şartları net olmasa da uzatma talebi dün akşam çıkmaza giren müzakerelerin önünü açabilir.

Fransa Maliye Bakanı Michel Sapin ''Bilinmeyene doğru yol almak istemiyorsak, biraz zamana ve sakin olmaya ihtiyacımız var. Bunun anlamı da programın uzatılmasıdır. Şu an elimizdeki tek hukuki araç bu'' diye konuştu.

ABD Hazine tahvilleri gelen haberin ardından gerilemeyi sürdürerek, 10 yıl vadeli tahvil faizini 7 baz puan yukarı çekti ve yüzde 2.12'ye ulaştırdı. Euro dolar karşısında ise yüzde 0.5 değerlenerek yüzde 1.1415 oldu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)