E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan IMF borcu için tehdit ediyor ---

Yunanistan IMF borcu için tehdit ediyor

Yunanistan IMF borcu için tehdit ediyor
03 Haziran 2015 - 14:05 borsagundem.com

Yunanistan, önümüzdeki birkaç günde bir anlaşma sağlanamaması halinde IMF’e olan 305 milyon euroluk borcu geciktirmekle tehdit ediyor

Financial Times’ın haberine göre Yunanistan, Uluslararası Para Fonu’na yapması gereken 305 milyon euroluk ödemeyi önümüzdeki birkaç gün içinde kreditörlerle anlaşma sağlanmaması halinde geciktirecek. Söz konusu açıklamayı iktidarda bulunan Syriza Partisi’nin parlamento sözcüsü Çarşamba günü gerçekleştirdi.

Yunanistan’ın 305 milyon euroluk ödemesi, IMF’e olan toplam 1.6 milyar dolarlık borcun ilk taksiti olacak. Likidite sıkıntısı çeken Yunan hükümeti, Cuma günü yapılan bir açıklamada ilk ödemeyi yapmaya yeterli fona sahip olduğunu iddia etmişti. Ancak kreditörlerle anlaşma sağlanamaması diğer borçlarında temerrüde düşmesine neden olabilir.

Sözcü Nikos Filis konu ile ilgili, “Anlaşmaya yönelik olasılıklar hafta sonu veya Pazartesi’ye kadar olumlu görünmezse ödeme yapmayacağız” dedi.

Yunanistan, IMF’e ilk ödemesini yapmaması halinde hemen temerrüde düşmüş olarak sayılmıyor. Çünkü IMF borçların tamamının ay sonunda ödenmesini kabul etmiş durumda.

Yunan hükümeti, yeni bir kurtarma planı üzerinde bu hafta sonuna kadar bir anlaşmaya varmayı ümit ediyor. Anlaşmaya varılması ülkenin ihtiyacı olan 7.2 milyar euroluk yardım fonunu serbest bırakabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)