E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiYunanistan için Kader günü belli oldu---

Yunanistan için Kader günü belli oldu

Yunanistan için Kader günü belli oldu
25 Haziran 2015 - 19:02 borsagundem.com

Euro Grubu müzakereleri bir kez daha sonuçsuz kalırken, Yunanistan temerrüde biraz daha yaklaştı

Euro Bölgesi Maliye Bakanları (Euro Grubu) ve Yunanistan arasındaki müzakereler bir kez daha sonuçsuz kaldı.

Euro Bölgesi yetkilileri bugün Yunanistan'a verilecek kurtarma paketi konusunda anlaşamadı. Bir yetkili, Yunanistan konusunu konuşmak için Cumartesi günü yeni bir zirvenin yapılacağını belirtti.

Toplantı sonrası twitter hesabından açıklama yapan Finlandiya Maliye Bakanı Stubb, "Euro Grubunun yeniden bir araya geleceğini ancak bugün bir sonucun çıkmadığını" belirtti.

Kreditörler cephesinde, Euro Grubu başkanı Dijsselbloem “Yunanistan anlaşması konusunda kapılar hala açık” derken, Alman Maliye Bakanı Schaeuble ise, "Karar verme işi Yunan yetkililere düşüyor fakat bir uzlaşmadan çok bir uzaklaşma söz konusu" şeklinde konuştu.

IMF sözcüsü Rice, Yunanistan’ın 1.2 milyar euroluk borç ödemesi hakkında “30 Haziran’da ödemenin gerçekleştirmesini bekliyoruz” dedi.

Liderler cephesinden ise karışık mesajlar gelmeye devam ediyor. Yunanistan Başbakanı Tsipras, “Avrupa tarihi pek çok anlaşmazlığın, pazarlık ve ardından uzlaşma ile sonuçlanması ile doludur. Krizi aşmak için bir anlaşmaya varacağımızdan eminim” sözleriyle umudunu koruduğunu ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı Hollande “Yunanistan konusunda bir anlaşma çok uzakta değil. Şu tabloda, Yunanistan’ın anlaşması mümkün ve gerekli” dedi. Almanya Şansölyesi Merkel ise “Görüşmeler bazı konularda başa dönüyor” açıklamalarında bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)