E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, diyaloğa yanaşmıyor---

Yunanistan, diyaloğa yanaşmıyor

Yunanistan, diyaloğa yanaşmıyor
04 Aralık 2020 - 17:43 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, "Türkiye'nin sözde gerginliğin azalması için birkaç gün önce yapmış olduğu geç kalmış eylemler, ikna edici değildir." ifadelerini kullandı

Rum basınında yer alan habere göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 10-11 Aralık'ta yapılacak AB Liderler Zirvesi öncesinde Güney Kıbrıs Rum kesimini ziyaret etti.

Rum lider Nikos Anastasiadis ile görüşen Dendias, daha sonra Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis ile bir araya geldi.

Dendias yaptığı açıklamada, Yunanistan ile Güney Kıbrıs’ın, AB üyesi ülkelere, Türkiye’nin “ikna edici olmayan” eylemleriyle ilgili sorumluluk almaları çağrısı yaptığını söyledi.

"Türkiye'nin sözde gerginliğin azalması için birkaç gün önce yapmış olduğu geç kalmış eylemler, ikna edici değildir." ifadelerini kullanan Dendias, Türkiye'nin, gerçek anlamda gerginliği yatıştırıcı ve uluslararası hukuk ve deniz hukuku zeminine dayalı yapıcı bir yola götürecek kararlar alması gerektiğini savundu.

Dendias, "Bu kararlar yalnızca Türkiye için açık bir gösterge olarak değil, AB'nin güvenilirliğinin bir kanıtı olması açısından da önemlidir." dedi.

Hristodulidis ise AB liderlerinin vereceği kararların Türkiye'nin tavrına bağlı olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan diyalog çağrısı

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, MED Akdeniz Diyalog Forumu'nda yaptığı açıklamada, AB'nin üyelerinden en az ikisinin tüm AB sistemini kötüye kullanmasına izin vererek, suç ortağı haline geldiğini belirtmişti.

Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz konusunda, "Tercihimiz net. Türkiye'nin kapısı diyaloğa sonuna kadar açık. Bir çıkış yolu var. Doğu Akdeniz Konferansı, iş birliği için uygun bir ortam oluşturmak için bir fırsattır ve bu bizim önerimizdir." ifadelerini kullanmıştı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy ise 1 Aralık'ta Bakanlığı yöneltilen, "Yunanistan Oruç Reis'i bahane göstererek diyaloğa yanaşmıyordu. Oruç Reis çalışmalarını tamamladı, bu durumda Yunanistan'ın tutumunda bir değişiklik öngörüyor musunuz?" şeklindeki soruya, "Türkiye başından beri Yunanistan'la ön şartsız diyalogdan yana." karşılığını vermişti.

Dışişleri: Türkiye, Yunanistan ile önşartsız diyalogdan yana

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TAMİZ KARTALGÖZ05 Aralık 2020 15:01

    sırıtmış eşşek gibi bir durumu var.dışı mutlu işi ağlanacak bir durumları var.ulan her şeyinizi kayıp etmissiniz.dünya nın en büyük ordusuna karşı savaş açmaya kalkıyorsunuz.iki hafta da yunanistan halaç pamuğu gibi atarız.şimdi de abd topraklarına sokuyorlar rusya karşı imiş.rusya ya güzel hedef oldunuz.yunanistan ın ilk önce ekonomisini abd ve ab kurtlar çökertiler çaresit bıraktılar şimdi topraklarını savaşmadan almaktalar ve topraklarına üstler kuruyorlar ne kadar acıklanacak bir durum.

  • ANYAN BARIŞYAN05 Aralık 2020 14:37

    Yunanistan tavsiye ederim.Aman haaaaaaaaa AB nin gazına gelmeyin derim. bizim yaptığımız hayata düşerseniz Türkler bayağı güçlenmiş sizleride darmadağın ederler benden söylemesi.AB sizleri korumazlar ilk kaçan onlar olur.

  • Kamil05 Aralık 2020 14:25

    Ege Denizindeki Adalarımızı haksız, hukuksuz işgal eden Yunanistan'a , bu adalarımızı derhal ( atıyorum 30 gün içinde ) terk ve tahliye edin , aksi halde gereğini yapacağım , diye nota verin. Arkasından seyreyleyin gümbürtüyü, Eleni de anlar bu durumda kimlerin kendisine destekçi olduğunu

  • serok agopyan05 Aralık 2020 13:29

    Dostumuz yunanistanın arkasında koskoca avrupa ve amerika var.yunanlılarla savaşa girmek akıl dışıdır.

  • EKRİST05 Aralık 2020 12:14

    ne yapacaksınız şeyimizimi keseceksiniz.surda bir kaç sene kaldı eğer Türkiye de bu iktidar başımızda kalır ise ve bir seçim daha gelirler ise bunların bir daha bizlere yapamayacaksınız.

  • EKRİST05 Aralık 2020 00:25

    ACIN PİSLİKLERİ ULAN ÜLKEN ELDEN GİTMİŞ GELECEĞİN GİTMİŞ SANKİ SAVAŞ GİBİ KAZANMIŞ GİBİ DURUYOR.SONUNUZ ERMENİSTAN GİBİ OLACAK HABERİNİZ YOK.

  • mehmet04 Aralık 2020 23:42

    bence argümanları güncelleyelim.. en başta mültecilere yunanistan-avrupa kapılarını açalım. abd nin yunan tarafını tutmasının sebebi seçim arefesinde yunan lobisinin etkin çalışmış olmasındandır. biz de abd de etkin bir Türk lobisi oluşturalım. abd 'de daha önceden belirlenmiş bir eyalette Türk nüfus yoğunluğu oluşturalım. lobilerin etkisini anlatmaya gerek yoktur sanırım. Almanya ve hollanda da Türkler etkilililer. 

  • Yorum04 Aralık 2020 20:29

    Ya takmayın şunları ayrıca biz diyaloğa yanaşmıyalım bildiğimizi yapalım gerekirse s 500 s600 ne varsa alalım kimse bizim çöplüğümüzde bize dayılık yapamasın ayrıca huhuku ve demokrasimizi geliştirelim onlar yapacakları yaptırımla kalsınlar biz yolumuza devam edelim Avrupa git gide dahada köhneleşiyor yaşlılar cenneti biz dinamik olalım İngiltere bile AB den çıktı daha hızlı kararlar almaya başladı aşı ilk örneği bunun AB Bi karar alacak 30 ülke bir araya yeliyor 20. Toplantıda anca bir karara varıyor o da yanlış karar ve her türlü entrika dolaşıyor 30 tane ülkeyi bir birine bağlamak hiç akıllıca değilmiş

  • Bolulu04 Aralık 2020 20:26

    Üç kuruşluk yunanın kölesi olmuş avrupa ile karşı karşıyayız