E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması---

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması

Yunanistan Dışişleri Bakanı'ndan Türkiye açıklaması
28 Temmuz 2020 - 21:11 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, temaslarda bulunmak üzere başkent Atina'da bulunan İspanya Dışişleri, Avrupa Birliği (AB) ve İş Birliği Bakanı Arancha Gonalez Laya ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dendias, Laya'nın dün Ankara'da temaslarda bulunduğunu anımsatarak, "Yunanistan'ın da komşusu Türkiye'ye karşı saygılı olduğunu" söyledi.

"Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarıyla ilgili açıklamalarına da değinen Dendias, "Baskı veya tehdit olmadan Türkiye ile diyaloğa hazırız. Türkiye ile tek sorunumuz, kıta sahanlığı ve deniz yetki alanlarının belirlenmesidir" dedi.

Laya ise dün Ankara'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile bir araya geldiğini anımsatarak, "Edindiğim izlenime göre Türkiye, Atina ile diyalog arzu ediyor" şeklinde konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serhan29 Temmuz 2020 00:22

    Türkiye'nin en fazla %15'i mütedeyyin yaşam sürüyor. Empoze etmeye çalıştıkları şeye bakın Ortaçağ döneminde kalmış Ruhban sınıfı liderini yani Halifeyi başımıza musallat edecek. Yani istiyorsun ki ben seni alacağım medeniyetten çağdaşlıktan karanlığa atacam o iş öyle kolay olmaz hatta 1-2 kararname imzalamayla hiç olmaz. Cumhuriyet ve değerlerini kanla kazandık ancak kanla değişir. İstiklal Mahkemelerinin ve akabinde dar ağacının tadını bakacak aklı noksan hain sürüsü varsa hiç durmasın delikanlıysa yürek varsa yarından tezi yok hilafeti ilan etsin..

  • Truva28 Temmuz 2020 23:41

    Bir devlet güçlü olmak istiyorsa askeri güç ile değil tam tersine ekonomi güçle olur. Osmanlı, Batıdaki gelişmeleri yanlış okuduğu için Avrupa'yı yakalayamadi zannetti ki askeri alanında ıslahatlar yaparsak geçeriz halbuki sorun askeri değil hukuk, demokrasi, özgürlük ve ekonomiydi..Sorunun kaynağını anladığında Osmanlı için her şey bitmişti. Türkiye olarak biz de aynı hatalar sarmalına düşüyoruz. akp yüzünden ne hukuk, ne demokrasi, ne özgürlük ve ekonomi kalmadı. Ekonomi uçuruma sürükleniyor tartışılan konulara bak ayasofya, hilafet v.b tam bir ortaçağ zihniyeti skolastik düşünce hakim olmasını istiyor. Türk milleti bunu anladığında Osmanlının kaderiyle yüzleşeceğiz. İçimizdeki truva atını bir an önce söküp atalım..

  • okn28 Temmuz 2020 22:54

    bşz deil siz görüşmek istiyorsunuz

  • mucize reis ;)28 Temmuz 2020 22:50

    sorun yok verin 10 milyar avro, reisimiz le görüşün. Kıta sahanlığıda, ada problemide kalmaz. jest olarak da 500 bin suriyeli mülteciye kapıyı açın olsun bitsin... Ama aklını varsa, parayı öylecene vermeyin, türkiyeden bir kaç büyük kobi dev atıl duruma düşmüş devlet kiti satın alın. Kanal İstanbuldan da bi rkaç milyar avro arazi felan. ozaman canciğer kuzu sarması, dolması, neyse ondan olursunuz... Okumuşsun ama, bakan olmuşsun ama, boş okumuşsun :D 

  • Alp28 Temmuz 2020 22:36

    Herkezin sınırı belli zaten. Siz her zamanki gibi pislik çıkartıyorsunuz, arkanızdakilere güvenip.Adam olun lenn

  • Fhr28 Temmuz 2020 22:33

    Şimdi cehapeliler karşı çıkacak ama burnumuzun dibindeki adaların Yunanlılar dan alınması gerekli..gerçi yunanı ikna ederizde cehapelileri biraz zor ikna ederiz bizimkilerin verdiğini siz nasıl geri alırsınız derler

  • madcow28 Temmuz 2020 22:53

    senin gibi cahiller anca chp ye laf atar boş yapma ne dediğinde belli değil

  • aktrol ;)28 Temmuz 2020 22:51

    ahahaha. Trolsun amma, cahilsin 10 yılda 9 Türk adası, anlaşmalara aykırı biçimde yunanlılarca işgal edildi, yunan belediyelerine bağlandı. yazıyorsun ama altıce içide boş. Senin trollük yetkini aldım. Ocaktan atıldın. ARtık yazma. Z kuşagı araştırıyor, denilenler yalan olunca innamıyor cahp ye oy atıyor. Sen yazınca, google giren, yazdıklarının yalan olduğunu anında anlıyor.

  • belirsizlik28 Temmuz 2020 22:14

    işgal ettikleri adalar ve kayalıklar ve ayrıca anlaşmalara aykırı adaları silah yığınağı haline getirmeleri sorun teşkil etmiyor kendilerince

  • FİNANSŞÖR28 Temmuz 2020 22:11

    bunlar düşmanlık kin nefret krizden beslenen siyasetciler.bunların içlerindeki ve dışlarındaki fetöcüler ayıklanmadan bizimle anlaşmaları mümkün değil.

  • ekonomist/stratejist28 Temmuz 2020 22:10

    Daha dur denize dökecektik sizleri aynı dedeleriniz gibi amma tırsak çıktınız. Noldu içinizdeki 300 Spartalı ruhuna. O ruh Türk'e karşı sökmez bizde de Kürşat ve 40 çerisinin ruhu var kanı var damarlarımızda ezer geçeriz. Sırada arap iti Sisi var.

  • Sahan28 Temmuz 2020 21:29

    Yoo tek sorunumuz onlar değil,gasp ettiğiniz kuzu çevirdiğiniz kilise yaptığınız adalardan gideceksiniz,o zaman bakarız sahana yumurtamı olur sucuk mu.