E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan, destek çağrısına yanıt vermedi---

Yunanistan, destek çağrısına yanıt vermedi

Yunanistan, destek çağrısına yanıt vermedi
02 Ağustos 2021 - 21:44 borsagundem.com

Yunanistan, AB'nin Türkiye için istediği yangın söndürme desteği çağrısına yanıt vermedi

Türkiye'deki orman yangınları için yardıma hazır olduklarını bildiren Yunan hükümeti, yardım faaliyetini organize eden Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'nın çağrısına yanıt vermekten kaçındı.

6 gündür yangınlarla boğuşan Türkiye, alevlere müdahale için Avrupa Birliği'nden yardım talep etmiş ve 3 yangın uçağı gönderileceği belirtilmişti. Ancak Türkiye'nin bu başvurusunda daha önce yardım edebileceği belirten Yunanistan'ın tavrı tepki çekti.

DENDİAS "YARDIMA HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, 29 Temmuz'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak Türkiye'deki yangın çalışmalarına destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

Bu arada, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Josep Borrell, Türkiye'nin farklı yerlerinde devam etmekte olan yangınlar için 30 Temmuz'da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu arayarak AB'nin, Türkiye'de devam eden yangınlar için yardım edebileceğini belirtti.

TÜRKİYE'NIN YARDIM TALEBİNE YUNANİSTAN YANIT VERMEDİ

AFAD, Türk Dışişleri Bakanlığıyla eşgüdüm halinde, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması'na yangın söndürme uçaklarının temini için başvurdu. Başvurunun ardından Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üye ülkelere destek çağrısı yaparak yardım faaliyetinin organize edilmesine girişti. Bunun neticesinde İspanya ve Hırvatistan, Türkiye'ye uçak göndermek için harekete geçti. Ancak Yunanistan, Avrupa Birliği Sivil Koruma Mekanizması üzerinden yapılan talebe yanıt vermedi.

"KENDİ ÜLKEMİZDEKİ YANGINLAR NEDENİYLE YARDIM EDEMEYİZ"

Ayrıca, Yunan Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, Türkiye'nin Atina Büyükelçiliğini arayarak, Türkiye'ye yardım etmeyi öngördüklerini, ancak kendi ülkelerindeki yangınlar nedeniyle yardım edemeyeceklerini bildirdi.

Gündoğmuş Belediye Başkanı Özeren'den tepki çeken açıklama

 

6 ilde 13 yangın devam ediyor

 

Yanan alanlar imara açılacak mı? AK Parti'den yanıt geldi

 

CHP'li Öztunç: Her yıl aynı filmi izliyoruz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (45)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • OSMAN03 Ağustos 2021 13:36

    YANGINI 50 NOKTADA YAKARSANIZ BUNA DÜNYANIN HİÇBİR ÜLKESİ MÜDAHALE EDEMEZ. BU ARADA YAKAN KANSIZLARDAN HİÇ KİMSE SÖZ ETMİYOR. NİYE ONUN BAĞLI OLDUĞU PARTİ BİRİLERİYLE ORTAK. KİMSENİN DOĞRU UMRUNDA DEĞİL. ÇIKARINA HANGİ BİLGİ UYGUNSA ONU ALIYOR. VE ARAŞTIRMIYOR DOĞRUMU-YALANMI. ÜLKE YANSIN ÖNEMLİ DEĞİL YETERKİ İKTİDARA ZARAR GELSİN. YAZIK BU VATAN BİZLERE TORUNLARIMIZIN EMANETİ.

  • KERİM04 Ağustos 2021 11:50

    kaç pkklı kaldı devletimiz bunların kökünü kurutmuyormu kurutmadı mı daha geçen sayın soylu 500 kusur pkk lı kaldı demedi mi

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 14:25

    Sen bu mallara laf anlatmaya uğraşma!  Ülkenin bir sarmala sokulmaya çalışıldığını  bile bile alenen düşmanlık yapan soysuzların izinden gitmekte ısrarlılar.

  • Eee03 Ağustos 2021 14:15

    Eee, sen sondurme ama ucak neden almadik?. 19 ucak varken, 1 ucak yok. Koyler yanmazdi bari

  • AHMET ÖZBİR03 Ağustos 2021 12:34

    HIRİSTİYAN KLUBÜ AB'den bize asla dost olmaz, olsa olsa POST olur. Asıl bizleri yaralayan yangınlarımıza ölümüne müdahale eden ekiplerimize, devletimize, devletimizin çalışkan ve vatana sevdalı insanlarına KAHPECE YORUM yazanlara, alçakça saldıran ve facidan nemalanmanın peşinde olan siyasilere, gaztellerine BİNLERCE LANET OLSUN. Vatan sana sevdalıyız, hainlere asla geçit vermeyiz. Bu millet BAŞKOMUTANIMIZ REİS'imiz için 15 TEMMUZ DESTANINI YAZDI, TANKLARIN ALTINA YATTI, her şartta REİS DERİZ, HAİNLERE GEÇİT VERMEYİZ.

  • SAİT04 Ağustos 2021 11:44

    Aslanlar gibi coşmussun ancak yangınların çıkmasını engellemek ve söndürmek için ne yaptınız.eline çay bardağını alıp seyirmi ediyorsun

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 11:28

    Köpekler  orman yakıyor; finoları burada havlıyor!  Daha durun bakalım yanınıza mı kalacak haysiyet fakiri şeref yoksunları?  Adiliğini her şekilde belli eden kalitesiz müdür aldığı talimat ile ne yapıp edip  ortalığı karıştırmak için adeta fırsat kolluyor! Pkk .çlerine tek laf yok.Cevap Yaz28.6%71.4%KatılmıyorumKatılıyorumOyunuz kayıt edildi!

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 14:29

    Ulan aşağıdaki gerzek her ülkede uçak sayısı bellidir ve normalde  bunlar yeterlidir.  Normalin çok üstünde  10-15 yerden yangın çıkarırsan mevcut hava şartlarında  olan olur.

  • e03 Ağustos 2021 12:49

    Gardaş sende alaydın 5 yangın söndurme uçağı. bugun pkk yaktı, yarın doğa yakar insan yakar, fabrıka çıka ryangın olur, yangın bu. Senin 85 milyondan aldıgın vergilerle bakanlık uçakların var, askeri uçakların helıkopterlerın var, yunanistan 25 tane sondurm uçağı almış. sen neden almadın kardaş ? paran mı yok ? uçak  neden almadın ? senden once 19 tane almışlar çalışıyormuş. pkk mı bozmuş thk uçaklarını uçmuyor gardaş ? dış güçlermi uçaklarımızın lastiğini patlatmış. uçmuyor. askeri uçaklar helıkopterler abd  ve nato baskısından emrınden dolayı sondurmeye çalışmıyor ? sen bilgili birisin bunları cevaplarsın hemen.

  • e03 Ağustos 2021 12:49

    Gardaş sende alaydın 5 yangın söndurme uçağı. bugun pkk yaktı, yarın doğa yakar insan yakar, fabrıka çıka ryangın olur, yangın bu. Senin 85 milyondan aldıgın vergilerle bakanlık uçakların var, askeri uçakların helıkopterlerın var, yunanistan 25 tane sondurm uçağı almış. sen neden almadın kardaş ? paran mı yok ? uçak  neden almadın ? senden once 19 tane almışlar çalışıyormuş. pkk mı bozmuş thk uçaklarını uçmuyor gardaş ? dış güçlermi uçaklarımızın lastiğini patlatmış. uçmuyor. askeri uçaklar helıkopterler abd  ve nato baskısından emrınden dolayı sondurmeye çalışmıyor ? sen bilgili birisin bunları cevaplarsın hemen.

  • SAİT03 Ağustos 2021 11:24

    yakanlar kadar etkili bir şekilde müdahale etmeyenlerinde sorgulanması lazım

  • :(03 Ağustos 2021 10:10

    Milletine kovid de maske vermeyip, Avrupalara uçak uçak gönderenler. Yine maske dağıtamadığı milleti ile baş başa kaldılar. Avrupalı yok. İtibar neymiş ? koca koca binalar değilmiş, son teknoloji üretmek, kullanmak, her bireye bunun refahını ve güvendeliğini hissettirmek miş. Tv de 18 helikopter yok 13 değil 16 uçak uçuyor diyor. bakıyoruz sosyal medyada şehirlere bu sayılara ulaşan hava aracı yok ? açıklamalarda mı yalan ? yanlış, abartılı ve çelişkili ?. hava trafik radardan toplam sayı, mühahale radar görüntüleri anlık paylaşılmıyor. Yani kendiler ide hava taşıtlarında eksiklik olduğunun farkında bence. Radardan aynı anda hava kaç. ekip var, hangi noktarala yönlendi. hangi noktalara su bıraktı taşıdı hepi hava kaydı ve cibiyeres kayıtlı... anca uydudan yanan yerlerin resimlerı paylaşılıyor, teknolojimız bak çok ileri mesajı verilmek isteniyor. ama gerçekten olan bilgide açıklanmayınca, çalışmaların beceriksiz ve gizlendiğini düşündürüyor insana.

  • Tevfik03 Ağustos 2021 14:34

    Halk birbirine düşmez ama orman ağaç yakan p..çleri için gereğini yapar. Zırvalamayı kes te sözü lafı  ...dan anlama.

  • teffik 03 Ağustos 2021 12:25

    Senin tabirinle, SOYU KIRIKLAR şuan Antalya dağlarında çıplak ellerle, yangın söndürerek, uçak beklerden toğraklarla gerekirse ateşe kafa tutuyor... Soyluları görelim buyursunlar, uçaklarla gelip söndürsünler artık 7 gun oldu , itfaire eri gelıor, yanmaz eldiven yok yok, yanmaz kıyafet . aman söylemeyelım böyle memleketın itibarı bozuluyor. Yagu onca vergi ile alanımıyor mu ?  bu devlet yanmayan eldiven, kıyafet üretemıyormu ? oda mı ithal ihale ile alınıyor ? Aramızda bölücülük yaparak halkı birbirine düşürmek isteyen lavranslar var. Burada şuan tevfik ismini kullanmış. Kaale almıyoruz. Söndürmeye devam yangınları.

  • Tevfik03 Ağustos 2021 11:34

    Maskesiz mi kaldın soyu kırık?  Bu devletten aldığın hizmetler gözüne dizine dursun diyen bir mazlumdan beddua alırsan ki öyle görünüyor!  Sürüne sürüne g..bermen çok uzak ihtimal değil.

  • İtri03 Ağustos 2021 09:42

    Süper güç böyle olunuyor demek. 85 milyonluk ülke 11 milyonluk ülkeye minnet ediyor. Ulan satın şu makam arabalarinizi da 2 3 uçak alın

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 11:36

    Süper gücü bilmem ama süper  d..t tanımı tam da buradaki fetocu p..çlere çok uyuyor.  Allah kimseyi nankör şeref yoksunu yapmasın!  Kainat kahpesine  son uyarı!

  • KERİM03 Ağustos 2021 09:21

    YUNANLILARIN GELMEYİŞİNE ŞAŞIRMAMDA ÜLKEMİN NAMERDE MUHTAÇ EDİLMESİNE ÜZÜLÜRÜM BU NASIL İŞ

  • Zakile03 Ağustos 2021 08:25

    Yardımı biz değil AB istemiş belki onlarda olsaydı yangın cevap verirdi bize neden versin bu şaşılacak bir durum değil terörist ile beraber olup zamanında çok ormanımızı yaktılat şerefsizler,burnumuzun dibinde cirit atıyorlar adaları silahlandırıp bizde nota veriyoruz hımmmn seni seni diyoruz bana bak diyoruz arada ama bakan biz oluyoruz lafdan başka icraatın yoksa herkese çamur atarsın sanırsın ki temizlenirim ama nafiledir dimi la akiller? Heeee

  • Mucise Reis (03 Ağustos 2021 08:17

    İnanılır gibi değil, Türk hava kurumu 1 uçak kalmadı. 1 tane uçak. 19 uçak lı kurumun, 1  uçağı böyle günde uçmadı. Pilot mu yok ? emekli onlarca pilotumuz vatan için  gönüllü ve ücretsiz uçak kullanıyorum da diyor . Sorun ne ? Kurum uçakları pert edildi. Hava kuvvetleri komutanlığı helikopterleri 1 tanesi kaldırılmadı. Atak helikopterler altına bağlarsın koca depoları , yerli ve milli kendi dizayn helikopterin, Gece görüşlü de uçuyor. gece bile uçurursun, en azından kritik KÖYLERE, EVCİL HAYVAN DAMLARINA,  24 saat uçurursun. İha siha uçuyor ya ? ... milletin ömürlük yatırımları, ömürlük evleri, ömürlük malı mülkü , köyü yanmaz bari.Gece uçuş kabiliyetli ordu helikopterlerimiz bugün uçmayacak da, hangi gün uçurulacak ?Denize sıfır köyler, koylar yanıyor. 10 dakikada bir, deniz suyu alıp anında atabilir yanan köylere.  Neden gece görüşlü milletin askeri helikopterleri devre dışı ?  Yönetenlere kriz masasında bunlar bahsedilmiyor mu _

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 14:54

    O kadar cahil ve ahmaksın ki nereden icazet aldığını  kahpe bir fetocu olduğunu hemen belli ediyorsun!  Bir de Kuran ayetlerindeki münafık tanımları sana öyle  uyuyor ki artık kaçarın yok!  Kuran ayeti görüp duyarsan kaçacak delik ararsın!  Buna rağmen hastalıklı kibrin ile kendini hep önde ve üstte görürsün!  Böyle zor zamanda bile o sırıtkan işareti kullanman ne mal olduğunu gösteriyor.  Kainat Kahpesi ve  yandaşlarına son uyarı!  Sizler de o malum zatın hiç bir özelliği yok ama şeytan dostu münafıkların  bütün özellikleri var!   Sonunuz  akıbetiniz belli!

  • Mucize Reis : )03 Ağustos 2021 12:30

    Aynı tip bunlar. ( bir yorum yazmış ) Adam ağzında küfür küfür, utanmasa yorum yazdım diye bilgisayar ekranıma KURU ÇAY PAKETİ atacak.haha : )  Oğlum sen keyif çayını iç evinde bilgisayar başında. Seninde görevin bu. Görev yerini terk etme yalaka. : )) Bizleri ilkokul mezunu sanıp, uydurdukları din dersleri ile etki altına alacak kendınce. ahaha : ))  Cahalet be. Her cümle cehalet olabilir mi : ))

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 11:26

    Ne uçağı dangalak?  Tonlarca su atılıyor zaten helikopter her yere inp kalkıyor!  Uçak öyle değil.  Aklının ermediği teknik konuları çok biliyormuş gibi salllama.

  • fafa03 Ağustos 2021 09:03

    Cemaatler derilere göz dikince THK'nun deri toplama yetkisi elinden alındı,başına da yaşlı eski AKP milletvekili getirildi ve öldürdüler.

  • KERİM03 Ağustos 2021 09:00

    ATEŞİN KARŞISINDA ÇAY DEMLEYİP İÇİYORLAR

  • Hehe03 Ağustos 2021 07:53

    Sasirdikmi

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 06:16

    Köpekler  orman yakıyor; finoları burada havlıyor!  Daha durun bakalım yanınıza mı kalacak haysiyet fakiri şeref yoksunları?  Adiliğini her şekilde belli eden kalitesiz müdür aldığı talimat ile ne yapıp edip  ortalığı karıştımak şart  diyor.

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 11:23

    Az ötede küçük bir park gitsem gece saat 03 00 da yakmaya kalksam kimse görmez!   Allah aşkına biraz akıllı olun!  Şerefsizin soysuzun alçağın kahpenin bu kadar çok olduğu ülke de neyin  tedbirini alacaksın?  Daha sigara izmaritini  sokağa atan öküzlerin çok bol miktarda olduğu bir ülkede yaşıyoruz.  Yontulmamış angusların bu ülkede yaşamasıdır asıl talihsizliğimiz.

  • fafa03 Ağustos 2021 09:05

    PKK bu sene orman yakacağını bilmiyorlar mıydı,neden tedbir alınmadı?

  • Mustafa kiyak03 Ağustos 2021 06:14

    CHP liler bak dedelerimiz sesinize kulak tikamış Yunan kalıntıları sizler bize bırakılan Yunan kalıntıları siniz doğal bir afet yaşanıyor halen hükümete saldiriyorsunuz siz tatile gidin biz sondururuz 99 depreminde 3 gün sonra olay yerine ulasmistiniz

  • fafa03 Ağustos 2021 09:07

    Kılıçdaroğlu yakmıştır!Hükumet PKK diyor mu?

  • sala03 Ağustos 2021 08:52

    ksınn

  • RAMO CANCAN03 Ağustos 2021 00:09

    pkk ve ypg bunu yaptı muhalefet partileri nedense hiç eleştirmiyorlar.nedendir.

  • Ali02 Ağustos 2021 22:58

    Ele güne muhtaç olduğumuz günler başladı desenize.

  • Mustafa karas02 Ağustos 2021 22:55

    Yunanistan da da büyük yangınlar var, adamlar ne yapsın il once kemdi ülkelerini düşünüyorlar, yoksa yardım ederler

  • Murat konca02 Ağustos 2021 22:51

    Benim bildiğim mahallemizde yangın çıksa herkez elinde neler varsa kullanır yangını söndürmek icin bizimkiler uçak beğenmiyor türk hava kurumu uçaklarıni inat etmişler yazıklar olsun

  • Bir yorum03 Ağustos 2021 06:12

    Cahil cahil konuşma salak!  

  • Murat Konca 02 Ağustos 2021 23:35

    Onlarda olsun birlikten kuvvet doğmaz mi he

  • Ucuz ülke02 Ağustos 2021 22:50

    Ülkemiz zordaysa 3-5 lira yardım yapalım devlet koordine etsin

  • Serkan02 Ağustos 2021 22:47

    Ülkenin itibarı yerle bir be ama bizim sarayımız var olsun!

  • pilot02 Ağustos 2021 22:42

    Bu uçaklardan Türkiye de var. Küçük uçaklar. Yani, denize yakın şehirleri düşünün. o kadar hızlı ve seri manevra yapıyorlar ki, sadece 360 derece çalışabiliyorlar. önce denize iniyor 90 derece, depo doluyor, havalanıyor, 180 derece oldu.  hedefe yöneliyor, rüzgar olsa da manevra hızlı yönlenme yapıyor 225 derece, yangına göre konumunu anlık ayarlıyor. suyu boşaltıyor. son olarak yeniden denize yöneliyor. Deni  o kadar yakın ki, bu işlevi yakıt bitene kadar yapabilir. Hatta denize yakın bir kısımda zorda olsa yakıt ikmali yapılarak işlemine devam eder. Not: Pilotlar Türk degil. Türk pilotlar araziyi, şehirleri, rüzgar yönunu, güneş açısını, denize inme, vb. araziyi mükemmel takıyorlar. birbiri ile samımı olan kadrolu pilotlar, aynı dili konuşarak, büyük kordine ile tamamlayıcı biçimde yangına müdahale ediyorlar. Kiralık rus yada yabancı pilotlar dil sorunu oluyor. iletişim ve  takım oyunu olmuyor.

  • Vatandaş 02 Ağustos 2021 22:24

    Bizimkiler olsa bizim ülke yanarken sırf hava olsun diye diğer ülkelere yardım etmeye kalkarlardı. 13 tane makam uçağı, yüzlerce eskort araç, binlerce koruma, saraylarla itibar olmadığını umarım kafasına çay atılan bu halk anlar. Asıl itibar 50 tane yangın söndürme uçağı ile anında yangına müdahale edip çok kısa zamanda yangını söndürme ile olur.

  • fafa03 Ağustos 2021 09:10

    Çok beklersin!

  • Hehe03 Ağustos 2021 07:57

    Hic sanmiyorum ama insalllah

  • Cego 02 Ağustos 2021 22:11

    Helal olsun adamlara sırf itibar olsun hava olsun diye yardım etmiyor. Bizim için herşey itibar.