E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan bu hafta iflas edebilir!---

Yunanistan bu hafta iflas edebilir!

Yunanistan bu hafta iflas edebilir!
08 Temmuz 2015 - 13:52 borsagundem.com

AB Konseyi Başkanı Tusk, Yunanistan'ın iflasının Avrupa'da jeopolitik sonuçları olacağını söyledi

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Yunanistan'ın ekonomik geleceğine ilişkin oturum yapıldı.
 
Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen oturumda konuşan AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, "Yunanistan'daki referandumun doğrularını ve yanlışlarını tartışmak istemiyorum. Bırakalım geçmişte kalsın" diye konuştu.
 
Bu hafta Yunanistan'la bir anlaşmaya varılamaması durumunda ülkenin iflas edebileceğini belirten Tusk, "Yunanistan'ın iflasının Avrupa'da jeopolitik sonuçları olacaktır" dedi. Masaya oturan taraflarının aynı sorumluluğu paylaştığının altını çizen Tusk, Yunan hükümetinin gelecek günlerde kreditörlere sunacağı yeni anlaşma planına açıklık getirmesi gerektiğini ifade etti.
 
Tusk, Yunan tarihçi Plütarkos'un "Hatayı bulmak kolaydır. Daha iyisini yapmak daha zordur" sözlerini hatırlattı. Yunanistan'da pazar günü yapılan referandumda, kreditörlerin sunduğu kurtarma paketi yüzde 38,7'ye karşı yüzde 61,3 oyla reddedilmişti.
 
Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta yayımladığı raporda, Yunanistan'ın gelecek 3 yılda 50 milyar Euro'luk finansmana ihtiyacı olacağını ve borçlarının bir kısmının silinmesinin gerekebileceğini açıklamıştı.
 
Euro Bölgesi liderleri, Yunanistan'a somut bir teklif getirmesi için perşembe gününe kadar süre vererek, ülkenin durumunu çözmek için 12 Temmuz Pazar günü son kez toplanma kararı almıştı.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • haydar08 Temmuz 2015 18:16

    anlaşırlarrr 30 hazirana kadar anlaşamazlarsa kesin iflas idi.. hayrola tarih mi uzadı..alacaklılar alacaklarından mı vaz geçtiler..üzerine birde referandumda hayır çıkmışken üstelik..

  • KARTALY32308 Temmuz 2015 17:54

    anlaşırlar demedi demeyin.tahmindir.

  • tarkan08 Temmuz 2015 17:47

    ederse etsin abartıla abartıla korku salınıyor bunun gibi 4-5 ülke daha var onları ayıklarsa ab daha da güçlenir

  • hakan277208 Temmuz 2015 15:00

    Kesinlikle anlaşma yapacak başka yolu var mı yok.

  • .08 Temmuz 2015 14:02

    AŞAGISI KASIMPAŞA , KASIMPAŞA, PARALARI YİYERKEN BANAMI SORDULAR. DAHA HALA HÜKÜMETTEN YUNANİSTAN İSTERSE BİZ YARDIMA HAZIRIZ DİYORLAR. İLK ÖNCE SEN KENDİ KICINDAKİ DELİĞİ KAPAT SENIN KENDİ EMEKLİN AC.. KENDİLERİNİN PARASI OLMAYINCA HOVARDALIK YAPMAK NE KOLAY.