E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması ---

Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması

 Yunanistan Başbakanı Miçotakis'ten Türkiye açıklaması
15 Haziran 2022 - 13:33 borsagundem.com

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis,Türkiye ile ilişkilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelme ihtimaline ilişkin "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." dedi.

Miçotakis, Yunanistan devlet televizyonu ERT’e verdiği röportajda, Türkiye ile ilişkiler ve diğer dış politika konularına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Başbakanlığı süresince Türk-Yunan ilişkilerinde çok sayıda dalgalanmaya şahit olduğunu ifade eden Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile martta İstanbul’da yaptığı görüşme için, "Erdoğan ile görüşmem gerçekten iyi bir havada geçti. Ben de anlaştığımız gibi, gerginliği bir kenara bırakıp, iki ülke arasındaki pozitif gündeme odaklanabileceğimizi bekliyordum." şeklinde konuştu.

Miçotakis, Türkiye ve Türk halkı ile kalıcı, iyi ve dostane komşuluk ilişkileri kurmayı dört gözle beklediğini belirterek "Türkiye ve Türkiye halkı ile bir sorunumuz olamaz." dedi.

Türkiye ile Yunanistan arasında sahada değil, söylemde büyük bir gerginlik olduğuna işaret eden Miçotakis, Yunan halkının ulusal meselelere ilişkin zor zamanlarda kenetlenmiş olacağını savundu.

Miçotakis, Erdoğan ile tekrar görüşme ihtimaline ilişkin "Tabiatıyla bir ara buluşacağız. Buluşmalı ve konuşmalıyız." ifadesini kullandı.

Rusya-Ukrayna Savaşı'na da değinen Miçotakis, "Yaşadığımız zamanın gereği, başka dönemlerin imparatorluk fantezilerinin konu edildiği yayılmacı bir revizyonizm karşısında nasıl cevap vereceğimizdir.” diye konuştu.

Miçotakis, Ukrayna’ya silah göndermenin Yunanistan’ın savunma gücünü olumsuz etkilemeyeceğini ifade etti.

NATO'dan Türkiye ve Yunanistan'a 'Ege'deki sorunları çözün' çağrısı

 

Yunanistan'dan yeni provokasyon: Silahsızlandırılan adalarda tabikat yapacak

 

Akar: Türkiye'ye işgalci derseniz kavga istiyorsunuz demektir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dd15 Haziran 2022 16:58

    miçosu yemedi demi.  anladın elinden adaların gideceğini. türk halkıyla oyun olmaz. içimizde hainler olsada 3 te 2 miz bile yeter sizlere. yunan ve ermeni cavurundan dost olmaz. :D 

  • Mucise Reis ;)15 Haziran 2022 14:45

    Adamlar kondu adalara, sonra dost kardeş muhabbet sohbet .. olma zöyle şey uluslara arası medyaya öncelikle anlaşmalar ve sonuçlarını gösteren içerikler verilmeli. elçilikler ile toplanıp bilgilendirme günü düzenlenmeli. Türkiye hakları hukuku ve saygınlığını burada dile getirmeli. Yaşanan gelişmeler BM ye net biçimde Nato ya net biçimde açıklanmalı. Gerekli adımlar için Yunanistana süre gün verilmeli. Ugulamanın global anlaşmalara taraf olan devletlerce uygulanması aksi taktirde gerekli müdehalelerin yapılacağı açık  açık bildirilmeli. Yunanistanın adaları işgali ve silahlanmasının sadece Türkiye topraklarını tehdit ettiği ve adaların anlaşmalar harici işgalinin kabul edilmeyeceği dile getirilmeli. Bu işler çok önemli.  2 kişi görüşüp durum uyutulmamalı.

  • borsacı15 Haziran 2022 14:13

    seçim yaklaştıkça aflar çogalıyor şimdi gündem aflar hani aflar gündemden kalmıştı.almış almış yemişlere af var.