E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarYunanistan anlaşma için iyimser---

Yunanistan anlaşma için iyimser

Yunanistan anlaşma için iyimser
08 Temmuz 2013 - 08:12 borsagundem.com

Troyka ile anlaşması çıkmaza giren Yunanistan umutlu

Troyka Heyeti ile kurtarma paketinin ödeme dilimini almak üzere müzakerelerde bulunan Yunanistan'ın maliye bakanı Yannis Stournaras, bugünkü Eurogrup toplantısı öncesinde hükümetin büyük ihtimalle uluslararası kreditörlerle anlaşacağını belirtti.
Stournaras, Uluslararası Para Fonu, Avrupa Merkez Bankası ve Avrupa Komisyonu yetkililerinden oluşan Troyka Heyeti ile yapılan görüşmelerin 7. gününün ardından "Anlaşma sağlanacağı konusunda iyimserim" ifadelerini kullandı.
Brüksel'de bugün yapılacak olan Euro Bölgesi Maliye Bakanları toplantısında anlaşma sağlanması, 2010'dan bu yana piyasalara girişi olmayan Yunanistan'ın kurtarma paketinin 8.1 milyar euroluk bir sonraki ödeme dilimini garantileyecek. Euro Bölgesi ve IMF'nin 240 milyar euroluk kurtarma pakedinin bir parçası olan kredi, Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'ın, aralarında kamu istihdamının azaltılması gibi maddelerin de yer aldığı reform taleplerini yerine getirmesine bağlı.
Görüşmelerin gizliliğinden ötürü adını vermek istemeyen bir maliye bakanlığı yetkilisine göre her iki taraf da kamu sektöründeki istihdam kesintileri ve 2013-2014 yıllarındaki bütçe açığının kapatılmasına yönelik prosedürlerde anlaştı. Görüşmelerin, restaurantların satış vergisinin yüzde 23'ten yüzde 13'e indirilmesi ihtimali gibi konularda devam edeceğini söyleyen yetkililer, son önlemleri kapsayan yasanın yarın Parlamento'ya sunulacağını anlattı.
Bir hayli aşama kaydedildiğini ifade eden IMF'nin Yunanistan'ın kredi pakedinden sorumlu yetkilisi Poul Thomsen, bugünkü Eurogrup toplantısından önce anlaşmanın tamamlanacağını belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)