E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYunan medyasında 'Türk yapımı drone' isyanı!---

Yunan medyasında 'Türk yapımı drone' isyanı!

Yunan medyasında 'Türk yapımı drone' isyanı!
29 Temmuz 2020 - 14:20 borsagundem.com

Yunan ordusunun drone için Türk firmasına ihtiyaç duyduğu ortaya çıktı. Ordu firmadan ilk etapta 50 cihaz alırken ülkenin Türkiye'ye bağımlılığı Yunan medyasını kızdırdı.

Yunan medyası Başbakan Miçotakis'e hesap sorarken Yunan ordusuna drone satan firma olan Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türk Kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştirildiğini söyledi.

Türkiye'de üretilen insansız hava araçlarına uzaktan hayran hayran bakan Yunanistan bu konuyu bir adım öteye taşıyıp satın alma işlemine geçti. Yunan ordusu Türk firması Assuva'dan 50 adet drone alırken ülke medyası da bu duruma tepki gösterdi.

Yunan medyası çıkan drone iddiaları hakkında Başbakan Miçotakis'e hesap sorarken bu haberin doğru olup olmadığı konusunda cevap vermesini istedi.

Şirketin bir NATO üyesi orduya ilk satışı
Assuva Savunma Sanayii Yönetim Kurulu Başkanı Remzi Başbuğ, Türk Kolluk Kuvvetleri’nin ardından NATO ve AB üyesi bir orduya yüksek teknoloji ürünü drone satmaya hazırlandıklarını belirterek şu bilgileri verdi:

“Bir süre önce Yunanistan Savunma Bakanlığı ile yaptığımız bir anlaşma ile bizim ürettiğimiz 50 adet drone için ön kabul gerçekleşti. Gönderdiğimiz 2 adet drone, Yunan ordusu tarafından yapılan testlerden başarıyla geçti.

Ürettiğimiz drone’lar daha çok havadan arama kurtarma çalışmaları, yer altı sığınaklarının tespiti, ormanda örtü altında canlı ya da cansız insan arama – bulma konularında hizmet verecek. Bu ülkeye yüksek teknoloji ürünü drone satışı konusunda gerekli izinler alındı. Türk Kolluk Kuvvetleri dışında ilk kez bir NATO üyesi orduya, bir Avrupa Birliği üyesi ülkeye malzeme satışı gerçekleştiriyoruz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hakan Osmanoğlu03 Ağustos 2020 16:55

    Bu drone Çinli bir firmanın ürettiği herhangi bir satış sitesinden dünyanın her yerinden sipariş verebileceğiniz Dji marka drone. Girin dji nin sitesine görün. Assuva firması drone üretmez , Metal dedektör üretir. Assuva dedektörünü burdan aldığı bir drona bağlamış o kadar. Yunanistan karıştı felan komik yani...

  • Mustafa Alnıak31 Temmuz 2020 22:14

    Yunan makamları neden böyle saçma hareketler yapıyor diye düşünüyordum. Anladım ki Yunan Devlet idaresi akıllı hareket ediyor ancak fanatik Türk Düşmanı halkı yüzündensağlıklıkarar veremiyor. Doğru olanı Yunanistan İn yüksek menfaatları ve mantıklı olanı olmalıdır.

  • Kara oğlan31 Temmuz 2020 18:35

    Bunda bi is var ölurlerde bizden almaz kahpe yunanlilar 🤔 sistemi cozmeye calisacklar demekki...

  • Emre01 Ağustos 2020 10:33

    Bilgi paylaşımı yapmadığımız sürece dronelarımızı inceleyemezler ulusal bir yasaktır. Yoksa bizde neden rusyadan savaş uçakları teknolojisini istedik. F 16 ları inceleyip yapabilirdik yerli muharrebe uçağını. Yapamazlar demiyorum yaparlar ama yaptıkları zaman dünya kamuoyunun önünde sürünürler. Amerikalılarda sovyetlere ait birçok şeyi afganistan ırak ta buldu ve gizlice inceliyordur kesin. Hep istedikleri şey zaten

  • İsmail31 Temmuz 2020 18:01

    Yunanistan da etin kilosu 35 lira. Ben akşam yemekte dron yiyeceğime biftek yemeyi tercih ederim.

  • Türk01 Ağustos 2020 15:23

    Defol git yunanistana çok da tın

  • Öylsine01 Ağustos 2020 06:09

    35 lira olan ne eti acaba. Hem 35 lira yerine 35 avro olmadın

  • Salih k31 Temmuz 2020 22:40

    Kolayı var tak haçı al eline yunan bayrağı geç egenin karşı tarafına eti ucuz yersin.

  • RLüleci31 Temmuz 2020 14:18

    İhtiyacı olan ya yapar ya satın alır,satışları lehimize oluyorsa satılacaktır.Tabiki milli menfeatlerimiz kollanmak şartıyle.yunan milleti bizim düşmanlığımızıda dostluğumuzuda çok iyi bilmektedir,lakin şerefsiz onursuz çıkarcı siyasetcileri kendi amaçları uğruna bize karşı savaş çığlığı atmaktan kaçınmaz.Onların hakkında kendi medyası gelmekte halkın sesini ve protestosunu gördüklerinde hemen süngülerini kıçlarına sokarak geri vitese takarlar.

  • Ali31 Temmuz 2020 11:19

    İnşallah barış dışında aklımuza başka leyin gelmiyeceği. İki halk arasında sınırın olmadığı günler gelir tüm güzel halkların kursal ve barış gğnlerinikutlarım

  • ...30 Temmuz 2020 23:14

    cehape tayfası ve avanesi iş başında

  • Erol g.29 Temmuz 2020 20:32

    SOĞAN PATATES STRATEJİK ÜRÜN SAYILIP IZNE TÂBİ TUTULMUŞTU DRONE STRATEJİK ÜRÜN DEĞİLMİ ? ABD F 35 LARI TESLİM ETMIYOR,F 16 LARI F18 LERLE NATO ÜLKESI OLDUGUMUZ HALDE BÜZE SATMIYORLAR ISRAILE JAPONYAYA YUNANİSTANA SATIYORLAR ONLARIN F 16 LARINI F 18 LERLE YENILİYORLAR

  • ZELİHA KARAKAŞLI29 Temmuz 2020 18:34

    Bunların işleri güçleri Türkler ne kadar dedelerimiz bunları korkutmuşki.uyurkende uyanık ikende bizleri rüyalarında görüp bizlerden nasıl endişe ediyorlar.

  • Cenk29 Temmuz 2020 17:03

    Sonra bize karşı kullanmasınlar drone lari. Yazilim kodlarını vermeseydik bari, Yunanistan bize düzgün davranan bir ülke değil yanılmıyorsam. Temkini elden bırakmamak lazım bence

  • Berkay31 Temmuz 2020 12:53

    Boyle seylerde genelde kodlar verilmez diye biliyorum ben

  • Bir hatırlatma29 Temmuz 2020 16:21

    Alamazsan yan gelirsin.  Ne sersem şeyler bunlar yahu!  Zaten satan da kabahat!  Amerika  5 katı fiyatına  verse gıkları çıkmaz sersemlerin.

  • FİNANSŞÖR29 Temmuz 2020 15:48

    yunanistan kim Türkiye kim.bizimle artık sidik yarıştırmayı bırakın.sizleri kullanıp ekonominizi batırıp bize düşman ettiler.

  • Vb29 Temmuz 2020 15:26

    Yazılıma Backdoor koyun, bı durum olursa uzaktan kapatırız

  • Kamil29 Temmuz 2020 14:46

    Ne kızıyorsunuz birader. Alışverişin milliyeti olmaz. Neresi karlı ise oradan alınır. Nokta

  • Murat çalışkan 01 Ağustos 2020 05:40

    Milli yazılimlarda kara bakilmaz sadece bizim her zaman onlardan bir tık üstte olmamiz lazim ve kodlar her ne olursa olsun verilmemeli israil tanesini 20 milyr satiyordu bize ariza oldumu zamaninda yapmiyordu üstelik bi o kadarda tamir parasi heygidi günler