E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan hükümetinden "tahvil" iddialarına yanıt---

Yunan hükümetinden "tahvil" iddialarına yanıt

Yunan hükümetinden tahvil iddialarına yanıt
20 Temmuz 2017 - 17:33 borsagundem.com

Yunanistan Hükümet Sözcüsü, ülkenin tahvil çıkararak piyasalardan borçlanmasına dair haberlere ilişkin, "Doğru zaman olduğunu düşündüğümüzde piyasalara çıkmak için ilk adımımızı atacağız." dedi

Yunanistan Hükümet Sözcüsü Dimitris Canakopoulos, ülkenin tahvil çıkararak piyasalardan borçlanmasına dair haberlere ilişkin, "Gelişmeleri izliyoruz ve doğru zaman olduğunu düşündüğümüzde piyasalara çıkmak için ilk adımımızı atacağız." dedi.

Canakopoulos, düzenlediği basın toplantısında, Yunanistan ekonomisinin iyi bir ivme kazandığını söyledi.

Kreditörlerle gerçekleşen uzlaşma sonrası yeni kredi diliminin serbest bırakılmasıyla belirsizliğin ortadan kalktığını vurgulayan Canakopoulos, olumlu gelen büyüme ve istihdam verilerinin iyi bir işaret olduğunu belirtti.

Canakopoulos, tahvil yoluyla piyasalardan borçlanmaya ilişkin dedikoduların hükümet tarafından kaynaklanmadığına işaret ederek, "Gelişmeleri izliyoruz ve doğru zaman olduğunu düşündüğümüzde piyasalara çıkmak için ilk adımımızı atacağız." ifadelerini kullandı.

Söz konusu tahvil adımının piyasalara tamamen dönmek için çabalarının bir parçası olacağının altını çizen Canakopoulos, "Hükümetin stratejisinin kurtarma paketi programının sona erdiği Ağustos 2018'de kendi ayakları üzerinde durabilmek ve kreditörlerin denetiminden çıkmak." diye konuştu.

Yerel ve uluslararası basında çıkan haberlerde, yaklaşık üç sene sonra sermaye piyasalarından borçlanmaya hazırlandığına yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Yunanistan'ın, 2-4 milyar euro arası tahvil çıkarmayı planladığı iddia edilmişti.

Yunanistan ve kreditörleri arasında haziran ayında varılan anlaşmayla 8,5 milyar ruroluk kredi dilimi onaylanmıştı.

Mali kriz sebebiyle kurtarma paketlerine muhtaç olan Yunan ekonomisinde en son tahvil yoluyla borçlanma 2014 yılında gerçekleşmişti.

Yunanistan'ın yaklaşık 315 milyar euro kamu borcu bulunuyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)