E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan belediye başkanının yangın isyanı---

Yunan belediye başkanının yangın isyanı

Yunan belediye başkanının yangın isyanı
08 Ağustos 2021 - 17:13 borsagundem.com

Yunanistan'da ülke genelinde orman yangınları sürerken, bazı bölgelerde vatandaşlar cehennem gibi görünen başka bir güne uyandı. İstiaia Belediye Başkanı Giannis Kotzias, Yunanistan merkezli Skai Tv’ye yaptığı açıklamada, “Yalnızız. Sonumuz yakın” dedi

Eğriboz adasının kuzeyinde bulunan İstiaia, bu yıl büyük yangınlara tanık olurken, yangınla havadan mücadele çalışmalarının bugüne kadar başlamaması nedeniyle adada gerilim yüksek.

Birçok ada sakini, birkaç kilometre kareye yayılan yangınlarla mücadelede kaderlerine terk edildiklerinden şikayet etti.

Skai Tv’ye konuşan bir vatandaş, “Yanmamıza izin verdiler” diyerek, yangın söndürme uçaklarının şimdiye kadar yalnızca Atina çevresindeki bölgeye odaklandığını belirtti.

İtfaiyecilerden biri ise, “Her yerde olamayız. Atina’nın kuzeyindeki yangınlar bir yerleşim bölgesine yayılırsa ne olacağını hayal etmeniz yeterli” diyerek, sınırlı kaynakları suçladı.

Başbakan Kiryakos Miçotakis de, son günlerde birkaç kez önceliğin mülk veya orman değil hayat kurtarmak olduğunu söyledi.

Atina’da yaklaşık 4 milyon insan yaşarken, Eğriboz adasının nüfusu yaklaşık 220 bin kişi ve buradaki risk altındaki alan yoğun olarak ormanlık.

Binlerce kişi adadan tahliye edildi. Yollarda hareket etmek artık güvenli olmadığı için insanlar kıyıdan feribotlar ile uzaklaştırıldı.

Yunanistan’daki yangınlar küresel olarak ilgi çekti ve Avrupa ile Ortadoğu’daki bazı ülkeler yardım için ekipler gönderdi.

Akdeniz'de sıcak hava dalgaları ve yangınlar artabilir

Yunanistan'da yangınlar nedeniyle karayolu trafiğe kapatıldı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)