E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basınından Mısır'a sert eleştiri: Kalleşlik---

Yunan basınından Mısır'a sert eleştiri: Kalleşlik

Yunan basınından Mısır'a sert eleştiri: Kalleşlik
08 Mart 2021 - 23:54 borsagundem.com

Mısır'ın, Türkiye'nin BM'ye bildirdiği kıta sahanlığı sınırlarını dikkate alarak 18 numaralı parselde ilan ettiği ruhsat ihalesi, Yunan hükümetinin yanı sıra basını da öfkelendirdi.

Yunan hükümetinin ardından Yunan basını da, Mısır'ın Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki egemenlik hakkına saygı göstermesini hazmedemedi. Atina’da yayımlanan Proto Thema gazetesi yayınladığı haberde "Mısır’dan kalleşlik" başlığını kullandı. Haberde, Mısır’ın Türkiye’nin kıta sahanlığı olarak ilan ettiği bölgeyle sınırlanan parselde hidrokarbon araştırma izni verdiği belirtildi. Gazete, Mısır'ın kararını "Mısır devlet mekanizmasının 3 bin yıllık bürokrasisinin kalleşliği" şeklinde yorumladı.

ATİNA'DA CİDDİ KAYGILARA NEDEN OLDU

Haberde, Mısır’ın bu tavrının Atina’nın tepkisine yol açtığı ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias’ın, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile gerçekleştirdiği telefon konuşmasının ardından acil olarak Kahire’ye hareket ettiği kaydedildi.

Ta Nea gazetesi de haberi "Mısır’ın Türkiye ile sinsi oyunu" başlığı altında yayımladı.

Haberde, "Mısır’ın, hidrokarbon araştırması için izin vermesinin Atina’da ciddi kaygılara neden olduğunu" yazdı.

Enerji kaynakları konusunda yayın yapan özel bir internet sitesinde de haber, "Kahire’den W18 parselinde izin verilmesinde soru işaretleri" başlığı ile verildi.

Haberde, gelişmelerin Atina’dan takip edildiği vurgulandı.

Çavuşoğlu'ndan Mısır açıklaması: İmzalayabiliriz

 

Mısır'ın ihale ilanına Yunan basını tepkisi: Türkiye'ye açık kapı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)