E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan basını: Türkiye, Libya'daki savaşı lehine çevirdi---

Yunan basını: Türkiye, Libya'daki savaşı lehine çevirdi

Yunan basını: Türkiye, Libya'daki savaşı lehine çevirdi
27 Temmuz 2020 - 14:20 borsagundem.com

Yunan basını, Türkiye'nin Libya UMH Başkanı Serrac'a verdiği destekle Libya'daki savaşı lehine değiştirdiğini belirtti. UMH'nin Hafter güçlerini püskürterek Sirte kapısına dayandığı kaydedildi.

Yunan basını, Libya ile imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin yardımıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Trablus'daki Hafter saldırılarını püskürttüğünü ve Sirte kapısına dayandığını yazdı.

Star.com.tr'nin To Vima'dan aktardığı haberde, Türkiye'nin Suriye'de Esed rejimine karşı başarı kazandığı belirtilirken, Türkiye'nin Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayiz Serrac'a verdiği destekle Libya'daki savaşı lehine değiştirdiği yazıldı.

"TÜRKİYE'NİN YARDIMIYLA SİRTE KAPISINA DAYANDILAR"

Yunan basını, Libya ile imzalanan anlaşma kapsamında Türkiye'nin yardımıyla Ulusal Mutabakat Hükümeti güçlerinin Trablus'daki Hafter saldırılarını püskürttüğünü ve Sirte kapısına dayandığını yazdı.

Askeri operasyonların Libya topraklarının tamamında kontrolün sağlamasına kadar devam edeceğini vurgulayan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ordusu sözcüsü Albay Muhammed Kanunu, yaptığı açıklamada, Sirte çevresindeki durumların planlandığı gibi gittiğini ve Libya ordusunun Yüksek Komutanının talimatını beklediklerini söyledi.

Kanunu, Cufra ve Sirte’nin "kırmızı çizgi" olduğunu söyleyip Libya’ya askeri müdahale sinyali veren darbeci Sisi’ye yanıt vererek, "Sadece meşru Ulusal Mutabakat Hükümeti kırmızı çizgileri belirtiyor." dedi. Kanunu ayrıca, "Zafer Yolları" askeri harekatını başlatmak için talimatları beklediklerini vurguladı.

WSJ: ABD, Hafter'e 'petrol yaptırımı' uygulayabilir

Türk ve Azerbaycan ordularından 'gözdağı' tatbikatı

Çavuşoğlu'ndan flaş Ayasofya mesajı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • aakoc27 Temmuz 2020 21:59

    Dış güç diyen patates soğancı aydınlar nereye kafayı soktular..

  • Vb27 Temmuz 2020 18:34

    Şimdi yunandan fazla rahatsız olan tipler damlar birazdan

  • FİNANSŞÖR27 Temmuz 2020 15:52

    bence sen yunanistan kendise büyük dünya ülkelerinden ülkemizi değil de kendi siktetine göre rakipler seç.sen kim biz kimiz.tükrüğümüzle sizleri boğarız.

  • mucize reis ;)27 Temmuz 2020 15:02

    Ya, Türkiye ordusu en en en en en kötü halinde bile, inanılmazı başarmıştır. Taa... 2. dünya savaşında en büyük güç olan Fransa ordusu Almanlar tarafından mucizevi biçimde yok edilmiştir... Yani güç her zaman güç değildir.  Ordu olmak, disiplin gerektirir. Türk milleti zaten ordu kavramının içinde nesilden nesile büyümüş bir millettir. O bakımdan bugun ypg denen zartingenlere tankda versen, topda versen, fokette versen, Asla ve asla ordu olamaz. Heleki tarihi geçmişi taaaaaa çine giden milletimizin karşısında kimsede bu coğrafyada rakip olamaz :D  yunan denen millet 10 milyon insan. yarısı çoluk çocuk, yaşlı, yani sadece suriyeden göçenler yunanistana gitse, ne ahstana kalır ne okul ne ev ne çadır vb. vb.