E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan bakandan skandal sözler---

Yunan bakandan skandal sözler

Yunan bakandan skandal sözler
29 Ocak 2023 - 09:46 borsagundem.com

Genel seçimlerine yaklaşan iki ülke; Türkiye ve Yunanistan arasında sular durulmuyor. Yunan siyasetçi Georgiadis, Türkiye ile olası bir savaş durumuyla ilgili açıklamasında, böyle bir niyetleri olmadığını belirtirken küstahça ifadeler kullandı

Hem Türkiye hem de Yunanistan seçime hazırlanırken iki ülke arasındaki gerilim düşmüyor... Geliştirme ve Yatırım Bakanı olarak da görev yapan Yunan siyasetçi Adonis Georgiadis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sert ifadeler kullandı.

Son aylarda Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilim tırmanırken, her iki ülkede de seçimlerin yaklaşmasıyla birlikte tansiyon yükseliyor… İki ülke arasındaki ilişkilerin normalleşmesine dair adımlar henüz atılmazken Yunanistan’dan kriz yaratacak açıklamalar geldi.

Yunanistan’ın Geliştirme ve Yatırımdan sorumlu bakanı Adonis Georgiadis, Türkiye’nin son dönemde Yunanistan’a yönelttiği tehditleri ve açıklamaları değerlendirdi. Georgiadis, “Ne zaman Erdoğan’ın bir gece ansızın gelebileceği ile ilgili açıklamalarını duysak gülüyoruz” dedi.

“SAVAŞA GİRMEK İSTEMİYORUZ”

Georgiadis, “Sayın Erdoğan’a şunu demek istiyorum ki eğer gece, sabah ya da öğleden sonra gelirse bizim Rafale ve Viper jetlerimiz Türk hava kuvvetlerini yener ve Ege’de hava üstünlüğünü ele geçiririz” ifadesini kullandı.

Yunanistan’ın savaşa girmek istemediğini belirten sağcı siyasetçi, “Biz Türkiye ile savaşa girmek için savaş uçağı almıyoruz. Miçotakis geldi ve silahlı kuvvetleri güçlendirdi. Fransa ve Amerika ile iş birlikleri yaptı” dedi. (Sözcü)

Erdoğan: Sandığın rengini gençlerin seçimleri belirleyecek!

Yunanistan'da 'Türk ajanı' depremi

Yunan medyasından Miçotakis'e tepki: Aynı peri masalı!

Akar: NATO'nun Yunanistan'a 'dur' deme zamanı geldi

Erdoğan'dan altılı masaya: Aday bulamayınca çamur atıyorsunuz

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.