E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunan Bakan'dan küstah açıklama---

Yunan Bakan'dan küstah açıklama

Yunan Bakan'dan küstah açıklama
02 Ekim 2022 - 18:00 borsagundem.com

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ve Yunanistan arasında Ege Adaları ve bir dizi başlıkta büyüyen krizle ilgili yeni açıklamalar yaptı.

Yunan Bakan Nikos Dendias, Atina’nın Ankara ile uluslararası hukuk kapsamında yapıcı bir diyalogtan yana olduğunu ama Türkiye’nin provokasyonlara devam ettiğini ileri sürerek, “Önce Türkiye gerilime son vermeli” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Dendias, “Türkiye diyalog isteyip istemediğine karar vermeli, bunun temeli gerilimin azaltılması olmalı. Şu anda artan gerilimin tek sorumlusu Türkiye” ifadelerini kullandı.

Yunan Proto Thema gazetesine konuşan Bakan, Türk yetkililerin gerilimi “asılsız iddialarla ve hatta kişisel hakaretlerle artırdığını” söyledi.

Ne olmuştu?

Yunanistan’ın uluslararası hukuka aykırı şekilde Ege’deki Midilli ve Sisam adalarına ABD menşeili zırhlı araçlar sevk etmesi sonrası Türkiye’nin Yunanistan ve ABD’ye nota vermesi tansiyonu yükseltmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için anlam ifade etmez çünkü gücümüz bunların çok ötesinde ama bunun gizli işgal anlamına geldiğini hatırlatırız” demişti.

MGK sonrası Yunanistan'a sert mesaj!

 

Erdoğan'dan Yunanistan'a sert tepki: Kendinize gelin

 

Türkiye'den ABD ve Yunanistan'a adalar notası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • biz görüyoruz03 Ekim 2022 14:54

    Bu yönetim 20 yıldır iktidarda ve bugüne kadar yunanlıların yaptıklarını sadece seyret di. ha birde saçma hiç bir etkisi, yaptırımı olmayan  omayan yok hükmünde lafını kullaranarak ülkeyi bu duruma getirdi.. Şimdi seçim seneyi ya arslan kesildi,. Çok yazık..

  • Vatandaş03 Ekim 2022 09:43

    Türkiye Yunan ana kara mesafesi ortası sınırdır Bu sınırda Türkiye tarafında kalan adalar silahlandırılırsa Türkiye yönetimi alır almalı. Orada yasanlara islamı tebliğ kabul eden eder etmeyen sessiz sedasız Türkiye yönetimi altında hayatını davan ettirir. Kabul etmeyen yunana gider En uygun formul bu 

  • Mucise Reis : )03 Ekim 2022 07:47

    Aaam diyor ki, bakın benim adalarım var. Adalarıma göre sınırlarım var. hukuk dışında bir adıma tmıyorum. Adalarım ile ilgili haklarımı kullanıyorum. Türkiye adalar hukukumu çiğneyip benim haklarım ve hukukumu silahlı tehditler ile gerilime yol açıyor diyor. Adam uluslararası alanda bunu bahsediyor. Bu işler gece geliriz, gündüz giderim felan filan iç siyasi malzeme üzerinde tutulmadığı sürece, uluslararsı alanda ciddi bir çözüm merci ve gerçek bir yasal hukuksal çözüme kavuşmaz. Adamlar adalarımız bu. haklarımız bu, hukuk kuralları bu dibip düşman unsurlara uyarı veriyoruz diyor.. biz ne diyoruz ? heyy, uyyi heyytt, vb. farkı görebildiniz mi ? Türkiye profesyonel kalıcı stratejık ilişkiler yani pentagon tarzı bir yapı oluşturup, bu alanların anlaşmalar, ulusal ilişki ve çıkarlar vb araştırıp milli konular ahakim biçimde açıklamalar yapıp gerçekleri duyurmalı. olay siyasete gire gire adalar işgal oldu, bunuda anlatamıyoruz dünya ya... Program plan yetersiz.

  • baran03 Ekim 2022 12:47

    Pensilvanya Fahişesi yine aynı fetoş p.çinin ağzı ile konuşuyor. İt bir de Yunan itini tercüme etmiş.  Merak etme biz senin de Yunan P.ç nde  Amerika nın da velhasıl kelam ne kadar küfür ve kafir münafık Allah ın izni ile hakkından geliriz.  Pvng sabah akşam ne anlatıyoruz gavur anlar mı hayvanat!  Tabi sen de her zaman ki gibi yine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve başkanı ile uğraşmak istiyorsun fetoşçu köpek seni.  Bak Ermenistan a ne güzel anlattık değil mi ama  fetoşçu itler yani kankaların kudurdular sıra bize gelecek diye!  Tabi ki gelecek sıranızı bekleyin! Bak tam senin ve Yunan p.ç kankaların anlayacağı şekilde anlattım!  Sadece az bekle!

  • Ali02 Ekim 2022 22:59

    Biz ekonomik krizdeyiz sıkıntı yok...siz de gelin Sizide yıkar geçeriz

  • Atakan 02 Ekim 2022 22:26

    Koduğumun Yorgosu seni bu adaları patlatıp denize gömelim ya da Rabbim bi zelzele verede Ege’de ada diye birşey kalmasa da kurtulsak

  • HASAN HÜSEYİN KIZILKOÇ02 Ekim 2022 22:00

    Benim anlamadığım bu 8 masa hangi ülkeyi yönetecek bileniniz varmı.daha bir basit başkanlarını seçemezler iken bu ülkeyi nasıl yönetebilecekler bunlar daha bir mahellelerini dahi yönetecemezler.abd bize her türlü kahpeliği yapıyor abd hakkında bir tane dahi olumsuz yorumlarını görmedik.demek ki abd bunların hem dostları hem de amirleri demek ki.

  • b.kemancı02 Ekim 2022 20:45

    hayattan zevk alamıyoruz ev hapsinde yaşıyoruz emeklilerden gönüllü ordusu kurun bütün ada kayalık taş toprak neyse alalım bitsin bu iş  hem siz bizden kurtulun hem biz şehit onurunu yaşayalım .

  • Hasan tombul 02 Ekim 2022 19:46

    Ah ismet inönü ah Atatürk olsa vermezdi

  • tip02 Ekim 2022 19:12

    Ey Yunanistan bir gece ansızın gelebilirim, eğer uyumamışsan, beni bekliyorsan seni Selanik'te öpebilirim.

  • T.C02 Ekim 2022 19:12

    ABD duvmeye bastı ve sıra Türk yunan savaşı çıkarmaya geldi gaza gelme yunan sizi gömeriz o adalara Adaları geri alma zamanı geldi.

  • Abdi02 Ekim 2022 19:00

    O adalar Yunan'a verilmemeliydi lozanda , şimdi adam kaşa kadar geliyor , İzmir'e el sallıyor , olmaz , okadar yakın yerler , bizim yunanin orda böyle adamız olsa nasıl olur, ne derler

  • deniz02 Ekim 2022 18:20

    ulan heryeriniz gerilim olsa ne yazar amerika babanada fazla güvenme çokkk gaz verip sonra bir durum oldumu uzaktan seyreder zamanında izmirde denize dökülmüştünüz şimdi atinada dökülmeyin denize