E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişte bankacılık endeksi etkili oldu---

Yükselişte bankacılık endeksi etkili oldu

Yükselişte bankacılık endeksi etkili oldu
18 Mayıs 2021 - 09:03 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapması bekleniyor.

Geçtiğimiz haftanın son iki günü artan risk iştahı ve hızlı toparlanmaların ardından dün küresel ölçüde hisse senetleri endekslerinde sınırlı kayıplar izledik. Buna karşın Borsa İstanbul ve TL haftaya pozitif ayrışarak başladı. Dün en sert satışların görüldüğü Asya piyasalarında bu sabah Japonya’da açıklanan büyüme verisinin de etkisi ile dünkü kayıplar telafi edilmiş oldu. Bugün içeride ve ABD tarafında veri gündemi sakinken, Euro Bölgesi’nden gelecek veri ve açıklamalar ön planda olacak.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
• 12:00 Euro Bölgesi – GSYİH Önem: Yüksek
• 17:00 ECB Başkanı Lagarde’ın Konuşması Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel piyasalarda risk iştahının zayıf olmasına rağmen yurtiçi piyasalar haftanın ilk işlem gününde alıcılı seyretti. Bir süredir Borsa İstanbul’u taşıyan demir çelik sektörü baskı altında kalırken dün bankacılık endeksi pozitif seyirde etkili oldu. Bankacılık endeksi ile birlikte TCELL ve BIMAS gibi hisselerin de önemli katkılar sağladığı BIST 100 günü %0,90’lık yükselişle 1.454 seviyesinden kapattı. ABD endekslerinde dün sınırlı kayıplar görülürken bu sabah vadelilerde bu kayıplar telafi edilmiş durumda. Asya piyasaları dünkü kayıplarını geri alırken, Avrupa tarafında da bugün alıcı açılış beklentisi hakim. Dün endeks kapanışında 8,3250 civarında bulunan Dolar/TL bu sabah 08:40 itibariyle 8,32 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında BIST 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100 Endeksi 2,5 günlük tatilin ardından yeni haftaya yurtdışı piyasalardan pozitif ayrışarak başladı. Endekste dünkü kapanışın ardından geçtiğimiz hafta başında da test edilen TCMB
Başkanı değişiminin gerçekleştiği dönemde yaşanan düşüşün geri dönüşünde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 yeniden gündeme gelmiş oldu. Bugün endekste izleyeceğimiz en önemli seviye burası olacak. Buranın üzerinde olacak kapanışlar pozitif görünümü destekleyerek, 100 günlük ortalamanın bulunduğu 1.477 ve devamında TCMB Başkanı değişimi sürecinde oluşan boşluğun dolacağı 1.511 seviyesini gündeme getirecektir. Aşağıda ise ilk destek 1.440’ta iken bu seviyenin altında 1.423 izleyeceğimiz diğer önemli nokta olacaktır.

Şirketlerin açıklanan 2021 yılı ilk çeyrek bilançoları

 

Günün önemli şirket haberleri 18/05/2021

 

Yabancılar hangi hisselerde alım satım yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)