E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükselişlerin güçlenmesi o seviyenin üzerindeki kapanışlara bağlı---

Yükselişlerin güçlenmesi o seviyenin üzerindeki kapanışlara bağlı

Yükselişlerin güçlenmesi o seviyenin üzerindeki kapanışlara bağlı
02 Eylül 2019 - 09:27 borsagundem.com

Yukarı yönlü hareketlerin güç kazanabilmesi için 98.500 üzerinde kapanışlara ihtiyaç var

"Piyasa Gündemi ABD ve Çin tarafından gelen görece ılımlı açıklamalar ticaret savaşlarına dair endişeleri hafifleten gelişmeler oldu. Ancak halen daha ticaret savaşlarına ilişkin belirsizlik sürerken bu konudaki gelişmeler fiyatlamalar üzerinde etkisini sürdürecektir. Yurt içinde açıklanacak büyüme verisine ilişkin genel beklentiler 2019/2Ç’te yıllık bazda %1,9 oranında bir daralma olması yönünde iken bizim beklentimiz %1,45’lik bir daralma yönünde şekilleniyor.

BIST-100 Güne başlangıç

Çin tarafından tarifelerin düşürülmesinin önemine vurgu yapan açıklamaların gelmesiyle geçen haftanın ikinci yarısında küresel hisse piyasalarında toparlanma görüldü. BIST-100 Endeksi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle cuma günü işlem görmedi. ABD borsaları cuma gününü karışık kapanışlarla tamamlarken bugün tatil nedeniyle işlem görmeyecek. Bununla birlikte bu sabah ABD vadelileri hafif satıcılı bir seyir izliyor. Çin’den imalat PMI rakamının izlendiği günde Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne yataya yakın bir açılışla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 5,84 – 5,85 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,83’lü seviyelerden işlem görmekte. BIST-100 Endeksi’nin güne yataya yakın bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Yurt içinde büyüme ve enflasyon verileri ile Suriye tarafındaki gelişmeler ve ticaret savaşlarının seyri BIST-100 Endeksi’ndeki fiyatlamalar üzerinde etkili olacak önemli konu başlıkları. Endekste yukarı yönlü fiyatlamalarda 97.500 direnci üzerinde 98.500 ilk güçlü direnç noktası olarak karşımıza çıkıyor. Yukarı yönlü hareketlerin güç kazanabilmesi için 98.500 üzerinde kapanışlara ihtiyaç olduğunu değerlendiriyoruz. Aşağı yönlü hareketlerde ise önceki hafta sıkışma alanın oluştuğu 200 ve 100 günlük ortalamaların bulunduğu 96.100-95.000 aralığı ilk güçlü destek konumunda iken 95.000 altında 94.350 seviyesi destek olarak önem kazanacaktır. 94.350 altındaki kapanışlarda endeksteki teknik görünüm daha da zayıfladığı ve satış baskısının hız kazandığı görülebilir."

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)