E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizYükselişlerin güç kazanması için o seviye önemli---

Yükselişlerin güç kazanması için o seviye önemli

Yükselişlerin güç kazanması için o seviye önemli
21 Şubat 2019 - 09:22 borsagundem.com

Endekste yükselişlerin güç kazanabilmesi için 103 bin üzerinde kapanışlar görülmeli

"Piyasa Gündemi: Bugün itibariyle ABD - Çin arasında üst düzey görüşmelerinin hız kazanması bekleniyor. Aynı zamanda ABD Ticaret Bakanlığı'nın AB otomobilleri için hazırladığı rapor ve ABD Başkanı Trump'ın bu konudaki kararı ilerleyen süreçte yakından izlenecek diğer bir konu başlığı olarak gündemdeki yerini koruyor. Piyasalarda genel olarak risk iştahı korunurken bugün Avrupa ve ABD açıklanacak PMI verileri yakından izlenecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

" 12:00 Euro Bölgesi - İmalat ve Hizmet PMI Önem: Yüksek
" 17:45 ABD - İmalat ve Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son günlerde TL varlıklarda dalgalı bir görünümün etkili olduğu izleniyor. Açılışın ardından yukarı yönlü hareketlerin gözlendiği BIST-100 Endeksi günün ikinci yarısında etkili olan satışlarla kazançlarını korumakta zorlanırken günü %0,23'lük bir yükselişle tamamladı. ABD borsaları dün günü hafif yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri hafif alıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında yeşil bir renk hâkimken Çin borsalarının da son günlerdeki gerilemenin ardından yükseliş kaydettiği izleniyor. Avrupa borsalarının güne hafif alıcılı bir açılışla başlamaları bekleniyor.

Dün endeks kapanışında 5,31 - 5,32 aralığında bulunan Dolar/TL, 08:45 itibariyle 5,32'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını beklediğimiz BIST-100 Endeksi'nde kısa vadede dün test edilen 102.500 seviyesi ile 103.500 seviyeleri direnç konumunda bulunmaktadır. Endekste yükselişlerin güç kazanabilmesi için 103 bin üzerinde kapanışlar görülmesi gerektiğini görüşümüzü koruyoruz. Bununla birlikte düşüşlerde işlem hacminin artış kaydetmesi ve son dönemde yükselişlerin satışlarla karşılanıyor oluşu destek seviyelerinin önemini artırmakta. Geri çekilmelerde 500 günlük ortalamaya denk gelen 101.650 seviyesi altında 100.600 ile 100.000 seviyeleri destek olarak önem kazanacaktır. Psikolojik öneme de sahip 100 bin desteği altında ise 98.000 seviyesine doğru aşağı yönlü hareketlerin hız kazanabileceğini değerlendiriyoruz.''

Gedik Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)