E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler zirvelere yaklaştıkça kar satışına dönebilir---

Yükselişler zirvelere yaklaştıkça kar satışına dönebilir

Yükselişler zirvelere yaklaştıkça kar satışına dönebilir
12 Mart 2021 - 09:23 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yükselişle başlaması bekleniyor

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tarihi zirve seviyelere kadar yükseliş gerçekleştirse de güçlü kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,54 düşüşle 1.556,49’dan tamamladı.

Bankacılık endeksi %1,76 düşüşle negatif ayrışmasını devam ettirdi.

Yurtdışı borsalar günü yükselişle kapatırken, ABD borsaları yeni tarihi zirve seviyeler test ederken, BIST negatif ayrıştı. ABD teşvik paketinin onaylanması, ABD tahvil ihalelilerinin sorunsuz geçmesi ve ECB'nin varlık alımlarını hızlandıracağını açıklamasıyla global risk alma iştahı güçlenmeye devam ediyor. TL gün içinde dalgalı seyir izlerken, ABD 10 yıllık tahvil faizlerinde yeniden sınırlı yükseliş eğilimine girmesiyle negatif ayrışarak günü sınırlı değer kaybı ile kapattı. TL’deki gün içi oynaklık bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarının güçlenmesinde etkili oldu. ABD tahvil faizlerinin yeniden yükselişe geçmesi durumunda TL’de değer kayıplarının devamı beklerken, başta TL varlıklar olmak üzere EM piyasalarının negatif ayrışmaya devam etmesi beklenir. CDS’ler gerilemeye devam ederek günü 316 seviyelerinden kapatırken, CDS’ler 340 seviyesi altında kaldıkça TL varlıklarda ciddi bir bozulma oluşması beklenmez. TCMB verilerine göre momentum kaybetse de BIST’ten yabancı çıkışı yedinci hafta da devam etti. Yeni yabancı girişleri gerçekleşmedikçe BIST’te yükselişlerin sınırlı kalabileceğini ve yeni zirve denemeleri oluşsa da satış fırsatı olarak kullanılacağını düşünüyoruz. Yurtdışı borsalarda gelişmiş ülke piyasalarında risk alma iştahının güçlü seyrini devam ettirmesi beklenmektedir. Yurtiçinde ise TL’deki değer kayıplarının devamı durumunda BIST’in negatif ayrışarak kar satışlarını devam ettirmesi beklenir. Bugün yurtiçinde açıklanacak yeni ekonomik reform paketi takip edilecek. Pakette teşvik içeren sektör hisselerinde gün içinde pozitif fiyatlamalar oluşabilir. Veri tarafında ise sanayi üretim verisi (Beklenti: Şeker Yatırım:% 7.8, Piyasa:%8.3 takvim etkisinden arındırılmış yıllık artış) takip edilecek.

BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken, Asya borsalarında güçlü alıcılı seyir var. Endeksin güne yükselişle başlaması beklenirken, yükselişlerin dün olduğu gibi zirve seviyelere yaklaştıkça kar satışı olarak değerlendirilebileceğini ve endekste kısa vadede dalgalı seyrin devam etmesini bekliyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün Dolar paritesi 7,4914-7,5416 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,70 oranında değer kaybıyla 7,4916 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,35 oranında değer kazandı. Dün, borçlanma araçları piyasasında %13,89-%13,97 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 1 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %13,97’den günü tamamladı.

Yabancıların gözde hisseleri

 

Ford Otosan ve Avivasa sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 12/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)